Box Office ABD: Jumanji: The Next Level, $60,1 milyonla açılışını gişenin zirvesinde gerçekleştirdi

3.826 Gösterim
16 Aralık 2019 12:43
Box Office ABD: Jumanji: The Next Level, $60,1 milyonla açılışını gişenin zirvesinde gerçekleştirdi

Selefinden yaklaşık iki yıl sonra gösterime giren devam filmi Jumanji: Yeni Seviye (Jumanji: The Next Level), açılış hafta sonunda tahmini $60,1 milyon hasılat elde ederek gişenin yeni lideri oldu.


2017'nin son günlerinde gösterime giren ve dünya genelinde $1 milyar hasılat baremini aşmayı başaran Jumanji: Vahşi Orman (Jumanji: Welcome to the Jungle)'ın devam hikâyesi Jumanji: Yeni Seviye (Jumanji: The Next Level), sektör beklentilerinin üzerinde bir açılış performansıyla hafta sonunda tahmini $60,1 milyon elde etti ve Box Office ABD'nin yeni lideri oldu. Aralık ayında gösterime giren Sony filmleri arasında en iyi açılışa imza atan film, üç günde dünya genelinde ise toplam $212,6 milyon hasılata erişti.

 

Gösterimdeki dördüncü hafta sonunu geride bırakan Karlar Ülkesi II (Frozen II), $19,2 milyon hasılatla listenin ikinci basamağında yer aldı. Film şimdiden dünya genelinde $1,032 milyar hasılata ulaşmayı başardı.

 

Rian Johnson'ın yazıp yönettiği Bıçaklar Çekildi (Knives Out) ise üçüncü hafta sonunda $9,25 milyonla üçüncü sırada kendine yer bulurken, listenin dört ve beşinci basamaklarında yer alan yeni filmler hayal kırıklığı yarattı. Clint Eastwood'un yönettiği biyografik film Richard Jewell, ilk hafta sonunda yalnızca $5 milyon elde edebilirken, 1974 yapımı aynı isimli kült filmin yeniden çevrimi Kara Noel (Black Christmas), $4,42 milyonda kalarak Blumhouse imzalı yapımlar arasında en düşük ikinci açılış performansını gerçekleştirdi.

 

Hafta sonu sınırlı gösterime giren iki film, Uncut Gems ve Skandal (Bombshell), elde ettikleri salon başına hasılat miktarlarıyla hafta sonunun etkileyici performanslarına imza atan yapımları oldular. Adam Sandler'ın başrolünde olduğu Safdie Kardeşler filmi Uncut Gems, beş salonda gösterime girdiği hafta sonunda salon başına $105 bin hasılat elde ederek bu yıl Parasit filminden sonra en iyi ikinci salon başına hasılat miktarına erişmiş oldu. Bombshell ise salon başına $78 bin hasılat miktarıyla etkileyici bir açılışa imza attı.

Box Office ABD (13 - 15 Aralık 2019)

  1. Jumanji: Yeni Seviye - $60,1 milyon (~5,4 milyon seyirci)
  2. Karlar Ülkesi II - $19,2 milyon (~1,95 milyon seyirci)
  3. Bıçaklar Çekildi - $9,25 milyon (~940 bin seyirci)
  4. Richard Jewell - $5 milyon (~480 bin seyirci)
  5. Kara Noel - $4,42 milyon (~425 bin seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.