Box Office ABD: Jordan Peele'ın yönettiği Us, $70 milyonluk görkemli açılışıyla gişenin yeni lideri oldu!

3.148 Gösterim
25 Mart 2019 12:50
Box Office ABD: Jordan Peele'ın yönettiği Us, $70 milyonluk görkemli açılışıyla gişenin yeni lideri oldu!

İlk uzun metraj yönetmenlik deneyimi Get Out ile hem ticari hem de eleştirel başarıyı yakalayan Jordan Peele'ın yeni filmi Us, açılış hafta sonunda $70 milyon gibi görkemli bir hasılata erişerek Box Office ABD'nin yeni lideri oldu.


Serilerin, yeniden çevrimlerin, uyarlamaların domine ettiği günümüz Hollywood'unda, Jordan Peele gibi özgün içeriklerle gişede bir marka hâline gelebilen az sayıda sinemacı görebiliyoruz artık. Yönetmenin ilk filmi Get Out, $33,37 milyon hasılatla açılışını gerçekleştirdiği ABD'de toplamda $176 milyona ulaştığında Peele, bahsi geçen nadir sinemacılar arasında yer alabileceğinin sinyalini vermişti. Geçen hafta vizyona giren Us ise bunun su götürmez bir kanıtı oldu. SXSW Film Festivali'ndeki prömiyeriyle birlikte övgülere mazhar olan Us, ABD'de ilk hafta sonunda yaklaşık $70 milyon hasılata erişti ve 2009'da gösterime giren Avatar'dan beri, başka bir esere ya da seriye bağlı olmayıp özgün içeriğe sahip olan live-action yapımlar arasında en iyi açılışa imza atmış oldu. Bu açılışıyla Us ayrıca, R-derecelendirmesine sahip korku filmleri arasında It ve Halloween (2018)'in ardından en iyi üçüncü açılışa sahip yapım oldu. Filmin yakaladığı rüzgarı düşündüğümüzde, Us'ın ABD'de toplamda $200 milyon hasılatı geçememesi için hiçbir sebep yok.

Vizyondaki üçüncü hafta sonunu geride bırakan gişenin bir önceki lideri Captain Marvel, $35 milyonla ikinci sırada yer aldı. ABD'de şu ana kadar $321,5 milyona erişen film, dünya genelinde ise $910 milyon hasılatı görmüş durumda.

 

Animasyon yapım Wonder Park, ikinci hafta sonunda $9 milyonla listenin üçüncü sırasında kendine yer bulurken, Five Feet Apart $8,75 milyonla hafta sonunu dördüncü basamakta kapattı. Gösterimdeki beşinci hafta sonunu geride bırakan How to Train Your Dragon: The Hidden World ise $6,5 milyonla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD (22 - 24 Mart 2019)

  1. Biz - $70,25 milyon (~6,4 milyon seyirci)
  2. Captain Marvel - $35 milyon (~3,25 milyon seyirci)
  3. Mucizeler Parkı - $9 milyon (~880 bin seyirci)
  4. Five Feet Apart - $8,75 milyon (~900 bin seyirci)
  5. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya - $6,5 milyon (~675 bin seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.