Box Office ABD: Jordan Peele imzalı Nope, $44 milyonla gişenin zirvesine yerleşti

1.854 Gösterim
25 Temmuz 2022 14:16
Box Office ABD: Jordan Peele imzalı Nope, $44 milyonla gişenin zirvesine yerleşti

Kapan (Get Out) ve Biz (Us) gibi yakın dönemin öne çıkan korku filmlerinden ikisine imza atan Jordan Peele'ın yeni filmi Hayır (Nope), ABD'de ilk üç gününde $44 milyon hasılata ulaştı ve gişenin zirvesine yerleşti. Film, 2019'da gösterime giren Us'tan bu yana herhangi başka bir materyale bağlı olmayan özgün yapımlar arasında en iyi açılış performansını gösteren yapım oldu.


Jordan Peele imzalı Hayır (Nope), olumlu eleştiriler eşliğinde girdiği gösterimdeki ilk hafta sonundan Box Office ABD gişe lideri olarak çıktı. ABD'de ilk üç gününde $44 milyon elde ederek zirveye yerleşen film, yönetmenin 2019 yılında $71 milyonla açılışını yapan Biz (Us) filminden bu yana ABD'de özgün senaryoya sahip yapımlar arasında en iyi açılış performansına imza atmış oldu.

 

Gösterimdeki üçüncü hafta sonunu geride bırakan Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü (Thor: Love and Thunder), $22,1 milyonla ikinci sırada yer aldı. Film, totalde ABD'de $276 milyon, globalde ise $598 milyona erişti.

 

Gösterimdeki dördüncü hafta sonunu geride bırakan Minyonlar 2: Gru’nun Yükselişi (Minions: The Rise of Gru), $17,7 milyonla üçüncü basamakta kendine yer bulurken, dünya genelinde ise şimdiye kadar $640 milyon hasılata erişmeyi başardı.

 

Bir önceki hafta sonu gösterime giren Kya'nın Şarkı Söylediği Yer (Where the Crawdads Sing), $10,3 milyonla dördüncü sırada yer alırken, Top Gun: Maverick ise dokuzuncu hafta sonunda bile ilk beşte yer almayı başardı.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (22-24 Temmuz 2022) 

 

1- Hayır (Nope) - $44 milyon 

2- Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü (Thor: Love and Thunder) - $22,1 milyon

3- Minyonlar 2: Gru’nun Yükselişi (Minions: The Rise of Gru) - $17,7 milyon

4- Kya'nın Şarkı Söylediği Yer (Where the Crawdads Sing) - $10,3 milyon 

5- Top Gun: Maverick -$10 milyon

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.