Box Office ABD: It filminden $117 milyonluk tarihi açılış!

4.345 Gösterim
11 Eylül 2017 14:00
Box Office ABD: It filminden $117 milyonluk tarihi açılış!

Stephen King'in ünlü eserinden sinemaya uyarlanan O (It), $117,1 milyonluk açılışıyla hâlihazırda yüksek olan beklentilerin bile üzerine çıkmayı başararak önemli bir rekora imza attı.


Yayınlanan her yeni fragmanıyla birlikte It ilgili beklentiler yükselmişti. Buna paralel olarak filmin açılış performansı için de, R derecelendirmesine sahip korku filmleri arasında en iyi açılışı yapacak bir ilk üç gün gişesi elde edebileceğine dair yorumlar yapılmıştı. Geçen hafta içerisinde filmin açılışı için tahminler $60 milyon civarındaydı. Fakat film beklentileri neredeyse ikiye katlamayı başardı (ABD'nin güneydoğu kısmını vuran Irma Kasırgası sebebiyle, toplamda gişenin 5-6% kadarını bulunduran bölgede sinema salonlarının kapalı olduğunu, dolayısıyla bu miktarın normal şartlarda $125 milyon civarı olabileceğini belirtelim). It $117 milyonluk açılışıyla birlikte; en iyi Eylül ayı açılışı, R derecelendirmesine sahip korku filmleri içerisinde en iyi açılış, hatta korku türü içerisinde tüm zamanların en iyi açılışı ve R derecelendirmesine sahip filmler içerisinde ikinci en iyi açılış (Birinci sırada $132,4 milyonla Deadpool bulunuyor) gibi önemli rekorlara imza atmış oldu. Film dünya genelinde vizyona girdiği bölgelerde ise $62 milyon elde ederek ilk üç gününde global olarak $179 milyona ulaştı.

It filminin hafta sonu hasılatının 75% kadarını topladığı 8-10 Eylül tarihleri arasında Box Office ABD ikincisi ise yaklaşık $9 milyonla Reese Witherspoon'un başrolünde yer aldığı Home Again filmi oldu. Son üç hafta sonunun gişe lideri Belalı Tanık (The Hitman's Bodyguard) $4,85 milyonla ile üçüncü sırada yer alırken, gişeden mutlu dönen bir diğer korku filmi Annabelle: Kötülüğün Doğuşu (Annabelle: Creation) vizyondaki beşinci hafta sonunda elde ettiği $4 milyonla listenin dördüncü sırasından kendine yer buldu. Jeremy Renner ve Elizabeth Olsen'in başrollerini paylaştığı Wind River ise Box Office ABD'nin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD (08 - 10 Eylül 2017)

  1. O - $117,1 milyon (~11 milyon seyirci)
  2. Home Again - $9 milyon (~950 bin seyirci)
  3. Belalı Tanık - $4,85 milyon (~550 bin seyirci)
  4. Annabelle: Kötülüğün Doğuşu - $4 milyon (480 bin seyirci)
  5. Wind River - $3,2 milyon (380 bin seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.