Box Office ABD: Hızlı ve Öfkeli 9, $70 milyon hasılatla pandemi açılış rekorunu kırdı

2.945 Gösterim
28 Haziran 2021 11:29
Box Office ABD: Hızlı ve Öfkeli 9, $70 milyon hasılatla pandemi açılış rekorunu kırdı

Hızlı ve Öfkeli 9 (F9: The Fast Saga), ABD'de ilk hafta sonunda $70 milyon hasılata ulaşarak pandemi döneminin en iyi açılış performansına imza attı. Filmin dünya genelindeki toplam hasılatı ise $400 milyonu aştı.


Pandemi sebebiyle bir yılı aşkın süre boyunca ertelenen büyük gişe filmlerinin birer birer vizyona girmesiyle ABD sinemaları ritim bulmaya devam ediyor. Pandemi koşullarında seyirciyle buluşması bir yıl ertelenen Hızlı ve Öfkeli 9 (F9: The Fast Saga), ABD'de ilk hafta sonunda $70 milyona ulaştı ve sadece pandemi döneminin değil, Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi (Star Wars: The Rise of Skywalker) filminden bu yana olan sürecin en iyi açılış performansına imza attı. Godzilla vs. Kong, Sessiz Bir Yer 2 (A Quiet Place Part II) gibi filmlerin gişedeki başarılarından sonra Hızlı ve Öfkeli 9'un çıtayı daha da yukarı koymasıyla sinemalar geri dönüşte ivme kazanmaya devam etti.

 

Hızlı ve Öfkeli 9 öncesi ABD sinemalarına nefes aldıran yapımların başında gelen Sessiz Bir Yer 2 (A Quiet Place Part II), beşinci hafta sonunda $6,2 milyon hasılatla Box Office ABD listesinin ikinci sırasında yer aldı. Film, dünya genelinde bugüne kadar $248,5 milyon hasılata erişti.

 

Geçen hafta sonunun Box Office ABD lideri The Hitman's Wife's Bodyguard, ikinci hafta sonunda yaklaşık $4,9 milyonla üçüncü basamakta kendine yer bulurken, Peter Rabbit: Kaçak Tavşan (Peter Rabbit 2: The Runaway) üçüncü hafta sonunda $4,85 milyonla dördüncü sırada yer aldı. Emma Stone'lu Cruella ise $3,73 milyonla beşinci sırada bulunan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (25-27 Haziran 2021) 

 

1- Hızlı ve Öfkeli 9 (F9) - $70 milyon 
2- Sessiz Bir Yer 2 (The Quiet Place Part II) - $6,2 milyon 
3- The Hitman's Wife's Bodyguard - $4,9 milyon 
4- Peter Rabbit: Kaçak Tavşan (Peter Rabbit 2: The Runaway) - $4,85 milyon 
5- Cruella - $3,73 milyon

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.