Box Office ABD: Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, 80 milyon dolarla yılın en iyi ikinci açılışına imza attı

1.757 Gösterim
1 Nisan 2024 12:26
Box Office ABD: Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, 80 milyon dolarla yılın en iyi ikinci açılışına imza attı

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire), beklentileri aşarak ABD'de ilk hafta sonunda 80 milyon dolar hasılata erişti ve Dune 2'nin ardından yılın en iyi açılış yapan ikinci filmi oldu.


Warner Bros. ve Legendary'nin MonsterVerse'ünü oluşturan Godzilla ve King Kong filmlerinin yenisi Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire), ABD'de gösterime hızlı bir giriş yaptı. Hafta içerisinde, açılışını 55 milyon dolar seviyelerinde yapması beklenen film bu tahminleri aşarak ilk hafta sonunda 80 milyon dolar hasılata ulaştı. Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, böylelikle evrenin 2014 yapımı ilk filmi Godzilla'dan bu yana MonsterVerse'ün en iyi ikinci açılışını gerçekleştirmiş oldu. Film ayrıca Dune 2'nin ardında 2024'ün şimdiye kadar en iyi ikinci açılışına imza atmış oldu.

 

Hayalet Avcıları: Ürperti (Ghostbusters: Frozen Empire), açılışındaki rüzgarı sürdüremedi ve %65'lik ikinci hafta sonu düşüş oranıyla 15,7 milyon dolar hasılatla ikinci sırada yer aldı. Yılın şimdiye kadarki gişe başarısı Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part Two), 11,1 milyon dolarla üçüncü basamakta kendine yer bulurken, dünya genelinde de 600 milyon dolar baremini geçmeyi başardı. Kung Fu Panda 4, 10,2 milyon dolarla hafta sonunu dördüncü basamakta kapatırken, korku filmi Immaculate ise 3,27 milyon dolarla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (29-31 Mart 2024) 

 

1- Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire) - 80 milyon dolar

2- Hayalet Avcıları: Ürperti (Ghostbusters: Frozen Empire) - 15,7 milyon dolar

3- Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part Two) - 11,1 milyon dolar

4- Kung Fu Panda 4 - 10,2 milyon dolar

5- Immaculate - 3,27 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.