Box Office ABD: Gişenin yeni lideri, yazın son sürprizi Don't Breathe!

4.510 Gösterim
29 Ağustos 2016 10:15
Box Office ABD: Gişenin yeni lideri, yazın son sürprizi Don't Breathe!

Fede Alvarez'in yönettiği korku/gerilim filmi Nefesini Tut (Don't Breathe), tahminleri aşarak Amerika'da ilk hafta sonunda elde ettiği $26 milyonla gişe rakamları listesinin zirvesine yerleşti.


2016 yazı, klasik tabiriyle "yaz gişe filmleri" için pek de parlak geçmezken, animasyon ve korku türü bu yazın kurtarıcısı oldu diyebiliriz. Kayıp Balık Dori (Finding Dory), Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı (The Secret Life of Pets) ve son olarak düşük bütçesine oranla oldukça başarılı bir gişe performansı sergileyen Sausage Party, bu yazın büyük hacimde iş yapan animasyonları olurken, korku serilerinin devam filmleri Korku Seansı 2 (The Conjuring 2), Arınma Gecesi: Seçim Yılı (The Purge: Election Year) de seleflerinin başarısını sürdürdü. Geçen hafta sonu ise, Işıklar Sönünce (Lights Out) ve Karanlık Sular (The Shallows) gibi yaz takviminde beklentileri aşmayı başaran korku filmlerine yeni bir yapım daha eklendi. Fede Alvarez'in yönetmenliğini üstlendiği, başrollerinde Stephen Lang ve Jane Levy'ın yer aldığı Nefesini Tut (Don't Breathe), beklentileri yaklaşık ikiye katlayarak $26.1 milyon ile ilk hafta sonunda Box Office ABD'nin yeni lideri oldu.

Üst üste üç hafta sonunu lider kapatan Suicide Squad ise, elde ettiği $12.1 milyon ile bu haftayı ikinci sırada kapattı. Film, dünya genelinde şu ana kadar $635 milyon hasılata ulaştı. Vizyonun yeni filmlerinden Jason Statham'lı Suikast (Mechanic: Resurrection) ise listeye beşinci sıradan giriş yaptı.

 

Amerika Box Office (26 - 28 Ağustos 2016)​

  1. Nefesini Tut (Don't Breathe) - $26.1 milyon
  2. Suicide Squad - $12.1 milyon
  3. Kubo ve Sihirli Telleri (Kubo and the Two Strings) - $7.9 milyon
  4. Sausage Party - $7.7 milyon
  5. Suikast (Mechanic: Resurrection) - $7.5 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.