Box Office ABD: Gişenin erimeye devam ettiği hafta sonunda zirve Annabelle 2'nin oldu

5.611 Gösterim
14 Ağustos 2017 14:00
Box Office ABD: Gişenin erimeye devam ettiği hafta sonunda zirve Annabelle 2'nin oldu

Box Office ABD gişe anlamında kurak bir yaz geçirmeye devam ediyor. Toplam hasılatın $118 milyonda kaldığı hafta sonunun lideri ise, açık arayla Annabelle: Kötülüğün Doğuşu (Annabelle: Creation) oldu.


Bir önceki hafta sonunda toplam $121 milyon hasılatla yaz aylarının en düşük miktarını gören Box Office ABD, bu hafta sonunda olumsuz anlamda bu rekorunu yeniledi. Bu yaz, 2016 yazının aynı dönemine göre 12% gibi bir kaybın olduğunu ve bu performansın sürmesi hâlinde ABD'de son 10 yılın en kötü yaz gişesiyle karşılaşmamızın olası olduğunu ayrıca belirtmek gerek. Vasat geçen hafta sonunun parlayan yıldızı da yok değildi. Korku Seansı (The Conjuring)'nın spin-offu olarak çekilen Annabelle'in orijin hikâyesini anlatan Annabelle: Kötülüğün Doğuşu (Annabelle: Creation), beklentilerin üzerine çıkarak ilk hafta sonunda $35 milyon elde etti.

Christopher Nolan'ın yönettiği Dunkirk, $11,4 milyonla hafta sonunu ikinci sırada kapatırken, film henüz Çin, Japonya gibi ülkelerde gösterime girmeden dünya genelinde $350 milyon hasılatı aşmayı başardı. Dolayısıyla $500 milyon bareminin, filmin ulaşabileceği bir hedef konumuna geldiğini söyleyebiliriz.

 

Haftanın yeni filmlerinden The Nut Job 2: Nutty by Nature, $8,93 milyonluk açılışıyla 4 binin üzerinde salonda gösterime giren filmler arasında tüm zamanların en düşük açılışını gerçekleştirdi. Bu negatif rekoru haziran başında Mumya (The Mummy) $31,7 milyonla sahiplenmiş, iki hafta önce gösterime giren Emoji Filmi (The Emoji Movie) $24,5 milyonluk açılışıyla bu kötü unvana sahip olan film olmuştu. Bu olumsuz etiketin art arda üç kez el değiştirmesi bile tek başına Box Office ABD'nin geçirdiği kötü yaz aylarını anlatmaya yetiyor.

 

Yaz aylarını ABD'de istediği gibi geçiremeyen bir diğer film Kara Kule (The Dark Tower), yaklaşık $8 milyonla hafta sonunu dördüncü sırada kapatırken, Emoji Filmi $6,6 milyonla kendine listenin beşinci sırasından yer bulabildi.

Box Office ABD (11 - 13 Ağustos 2017)

  1. Annabelle: Kötülüğün Doğuşu - $35 milyon (~3,6 milyon seyirci)
  2. Dunkirk - $11,4 milyon (~1,25 milyon seyirci)
  3. The Nut Job 2: Nutty by Nature - $8,93 milyon (~950 bin seyirci)
  4. Kara Kule - $7,88 milyon (~875 bin seyirci)
  5. Emoji Filmi - $6,6 milyon (~700 bin seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.