Box Office ABD: Gişede duraklama dönemi sürüyor!

957 Gösterim
3 Haziran 2024 12:00
Box Office ABD: Gişede duraklama dönemi sürüyor!

ABD gişesindeki duraklama dönemi sürüyor. ABD vizyon takviminin en önemli dönemi olan yaz sezonuna bir türlü start verilemezken, geçtiğimiz hafta sonunda ulaşılan toplam hasılat miktarı, 2023'ün aynı hafta sonuna kıyasla %65 oranında geride kaldı.


Hollywood'da geçen yıl yaşanan Yazarlar ve Oyuncular Birliği grevlerinin sonuçları gişeye yansımaya başladı. Uzun süre yazarların ve oyuncuların taleplerini karşılamak istemeyen yapımcıların süreci aylar süren bir çözümsüzlüğe götürmesi, bütün Hollywood filmlerinin hazırlık ve çekim aşamalarının durmasına sebep olmuştu. Bu yılın ikinci çeyreğinden sonra vizyona girmesi planlanan birçok önemli filmin ileri bir tarihe ertelenmesi, gişede yaşanan duraklama döneminin nedenleri arasında gösteriliyor. Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık (Kingdom of the Planet of the Apes), Kung Fu Panda 4, Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire) ve Dune: Part Two dışında diğer tüm gişe filmlerinin beklenti altında kaldığı 2024 yılında şu ana kadar elde edilen toplam hasılat, geçen yılın aynı dönemine göre %24, pandemi öncesi son yıl olan 2019'un aynı dönemine göre ise %40 geride kaldı.

 

2023'ün aynı hafta sonuna kıyasla %65 oranında daha az hasılata ulaşılan geçtiğimiz hafta sonunda, Garfield (The Garfield Movie) 14 milyon dolar hasılatla Box Office ABD liderliğine yükseldi. Hayali Arkadaşlar (Imaginary Friends), üçüncü hafta sonunda 10,8 milyon dolarla ikinci basamakta kendine yer bulurken, açılışından sonra ikinci hafta sonunda da büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga), 10,75 milyon dolar hasılatla ikinci hafta sonunda üçüncü sıraya geriledi. Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık (Kingdom of the Planet of the Apes), 8,8 milyon dolarla dördüncü basamaktaki yerini korurken, Dublör (The Fall Guy) 4,2 milyon dolarla ilk beşi tamamlayan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (31 Mayıs - 02 Haziran 2024) 

 

1- Garfield (The Garfield Movie) - 14 milyon dolar

2- Hayali Arkadaşlar (Imaginary Friends) - 10,8 milyon dolar

3- Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga) - 10,75 milyon dolar 

4- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık (Kingdom of the Planet of the Apes) - 8,8 milyon dolar 

5- Dublör (The Fall Guy) - 4,2 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.