Box Office ABD: Furiosa, beklentilerin altında kalsa da zirveye tutundu

2.157 Gösterim
27 Mayıs 2024 13:51
Box Office ABD: Furiosa, beklentilerin altında kalsa da zirveye tutundu

Mad Max serisinin yeni filmi Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga), ABD'de ilk hafta sonunda beklentilerin altında kalarak 25,5 milyon dolar hasılata erişti ve az farkla da olsa Box Office ABD'nin zirvesine tutundu.


George Miller imzalı Mad Max: Fury Road filminde tanıştığımız Furiosa'nın orijin hikâyesini anlatan Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga), ABD'de Anma Günü hafta sonunda beklentilerin altında kaldı. ABD'de yaz dönemi gişe sezonunun açılışını temsil eden filmlerden biri olarak görülen Furiosa, bu beklentiyi karşılayamadı ve üç günde yalnızca 25,5 milyon dolar hasılata ulaşabildi. Filmin sadece prodüksiyon maliyetinin 168 milyon dolar olduğu düşünüldüğünde, Furiosa'nın kâra geçebilmek için önünde engebeli uzun bir yol olduğu söylenebilir.

 

Vizyonun bir diğer yeni filmi Garfield (The Garfield Movie), ilk hafta sonunda 24,8 milyon dolara erişerek zirve mücadelesini foto-finişe kadar taşıdı. Film dünya genelinde ise üç günde 98 milyon dolara ulaştı.

 

Bir önceki hafta sonunun lideri olan Hayali Arkadaşlar (Imaginary Friends), 16,1 milyon dolarla ikinci hafta sonunu üçüncü basamakta kapatırken, dünya genelinde 300 milyon dolar baremine ulaşan Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık (Kingdom of the Planet of the Apes), 13,4 milyon dolar hasılatla dördüncü sırada kendine yer buldu. Dublör (The Fall Guy) ise 5,9 milyon dolarla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (24-26 Mayıs 2024) 

 

1- Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga) - 25,5 milyon dolar

2- Garfield (The Garfield Movie) - 24,8 milyon dolar

3- Hayali Arkadaşlar (Imaginary Friends) - 16,1 milyon dolar

4- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık (Kingdom of the Planet of the Apes) - 13,4 milyon dolar 

5- Dublör (The Fall Guy) - 5,9 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.