Box Office ABD: Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece, yılın en iyi açılış yapan korku filmi oldu

1.882 Gösterim
30 Ekim 2023 11:33
Box Office ABD: Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece, yılın en iyi açılış yapan korku filmi oldu

Aynı isimli popüler video oyunundan uyarlanan Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece (Five Nights at Freddy's), açılış hafta sonunda elde ettiği 78 milyon dolarla yılın en iyi, tüm zamanların ise üçüncü en iyi korku filmi açılışına imza attı.


Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece (Five Nights at Freddy's), beklentileri aşan açılışıyla ABD salonlarına yeni bir rüzgar getirdi. Blumhouse tarafından popüler video oyun serisinden uyarlanan Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece (Five Nights at Freddy's), ABD'de ilk hafta sonunda 78 milyon dolar hasılata ulaşarak yılın en iyi korku filmi açılışına imza attı. Tüm zamanlarda ise It (123 milyon dolar) ve It: Chapter Two'nun (91 milyon dolar) hemen arkasında üçüncü en iyi açılış yapan korku filmi oldu. Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece, benzer şekilde Cadılar Bayramı hafta sonu açılış rekorunu da kırdı.

 

Son iki haftanın Box Office ABD lideri Taylor Swift: The Eras Tour, 14,7 milyon dolarla gösterimdeki üçüncü hafta sonunu ikinci sırada kapatırken, Martin Scorsese imzalı Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) 9 milyon dolarla üçüncü basamakta kendine yer buldu. Ölümden dönen insanlarla röportajların yer aldığı After Death belgeseli, 5,06 milyon dolarla listeye dördüncü sıradan girerken, bir diğer korku filmi Exorcist: İnançlı (The Exorcist: Believer) ise 3,1 milyon dolarla listenin beşinci basamağında yer alan yapım oldu.

 

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (27 - 29 Ekim 2023) 

 

1- Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece (Five Nights at Freddy's) - 78 milyon dolar

2- Taylor Swift: The Eras Tour - 14,7 milyon dolar 

3- Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) - 9 milyon dolar

4- After Death - 5,06 milyon dolar 

5- Exorcist: İnançlı (The Exorcist: Believer) - 3,1 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.