Box Office ABD: Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece, yılın en çok hasılata ulaşan korku filmi oldu

3.478 Gösterim
6 Kasım 2023 11:17
Box Office ABD: Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece, yılın en çok hasılata ulaşan korku filmi oldu

Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece (Five Nights at Freddy's), %76'lık ikinci hafta sonu düşüş oranına rağmen 19,4 milyon dolar hasılatla Box Office ABD liderliğini korudu. Film, ABD'de yaklaşık 114 milyon dolara ulaşarak ABD'de 2023'ün en çok hasılata ulaşan korku filmi oldu.


Aynı isimli popüler video oyunun sinema uyarlaması Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece (Five Nights at Freddy's), ikinci hafta sonunda yaklaşık %76 oranında düşüş yaşasa da elde ettiği 19,4 milyon dolar hasılatla gişe liderliğini sürdürdü. ABD'de on günde yaklaşık 114 milyon dolar hasılata ulaşan film, 108 milyon dolar hasılatlı Çığlık 6'yı geçerek ABD'de 2023'ün en çok hasılata ulaşan korku filmi oldu. Film, globalde ise şimdiye kadar 217 milyon dolar hasılata erişti.

 

Tüm zamanların en çok hasılata ulaşan konser filmi olma rekorunu her hafta geliştiren Taylor Swift: The Eras Tour, 13,5 milyon dolar hasılatla ikinci sıradaki yerini korurken, Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) vizyondaki üçüncü hafta sonunu 7 milyon dolar hasılatla üçüncü sırada kapattı. Sınırlı gösterimden sonra bu hafta ABD genelinde geniş dağıtıma çıkan Priscilla, 5,1 milyon dolarla açılışını dördüncü basamakta gerçekleştirirken, haftanın yenilerinden Radical ise 2,73 milyon dolar hasılatla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

 

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (03 - 05 Kasım 2023) 

 

1- Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece (Five Nights at Freddy's) - 19,4 milyon dolar 

2- Taylor Swift: The Eras Tour - 13,5 milyon dolar 

3- Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) - 7 milyon dolar 

4- Priscilla - 5,1 milyon dolar 

5- Radical - 2,73 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.