Box Office ABD: Dune, $40,1 milyonla açılışını gerçekleştirdi

3.543 Gösterim
25 Ekim 2021 12:57
Box Office ABD: Dune, $40,1 milyonla açılışını gerçekleştirdi

Dune: Çöl Gezegeni (Dune), ABD'de açılış hafta sonunda beklentilerin üzerinde bir performansla $40,1 milyon hasılat elde etti ve Box Office ABD'ye birinci sıradan giriş yaptı.


Vizyon öncesi açılışı adına $30-35 milyon tahminleri yapılan Dune: Çöl Gezegeni (Dune), bu öngörülerin üzerinde bir açılış performansıyla gösterimdeki ilk üç gününde $40,1 milyona erişti ve Box Office ABD'ye birinci sıradan giriş yaptı. Çin'de de $22 milyonla açılışını gerçekleştiren film, dünya genelinde şu ana kadar $220 milyona ulaştı. Warner Bros.'un 2021 takviminde yer alan tüm filmlerde uyguladığı, filmleri sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te yayınlama stratejisini devam ettirdiği Dune'un daha önce planlanan devam filmlerinin akıbetinin, filmin elde edeceği gişeye bağlı olduğu hayli konuşulmuştu. $165 milyon prodüksiyon bütçesine sahip bu tarz bir gişe filminin, normal şartlarda kendini amorti edebilmesi için en azından $600-650 milyon bandına erişmesi gerekirken, Dune'un devam filmlerine yeşil ışık yanması için Warner Bros.'un sınır olarak neyi belirlediğini tahmin etmek ise zor. Fakat gerek filmin eleştirel başarıya ulaşması gerekse HBO Max stratejisinin uygulandığı dönemde en iyi açılışı gerçekleştiren WB filmi olmasıyla, Dune'un devam filmlerinin gerçeğe dönüşme ihtimalinin giderek arttığını söylemek mümkün.

 

Bir önceki hafta sonunda gişeye birinci sıradan giriş yapan Cadılar Bayramı Öldürür (Halloween Kills), $14,5 milyonla ikinci sırada yer alırken, James Bond filmi Ölmek İçin Zaman Yok (No Time to Die) $11,89 milyonla üçüncü basamakta kendine yer buldu ve hafta sonunda dünya genelinde toplam $525 milyon hasılata ulaşmayı başardı. Venom: Zehirli Öfke 2 (Venom: Let There Be Carnage), $9,1 milyon hasılatla gösterimdeki dördüncü hafta sonunu dördüncü basamakta kapatırken, haftanın yenilerinden Robot Ron Bir Sorun Var (Ron's Gone Wrong), listeye $7,3 milyonla beşinci sıradan giriş yaptı.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (22 - 24 Ekim 2021) 

 

1- Dune: Çöl Gezegeni (Dune) - $40,1 milyon 

2- Cadılar Bayramı Öldürür (Halloween Kills) - $14,5 milyon 

3- Ölmek İçin Zaman Yok (No Time to Die) - $11,89 milyon 

4- Venom: Zehirli Öfke 2 (Venom: Let There Be Carnage) - $9,1 milyon 

5- Robot Ron Bir Sorun Var (Ron's Gone Wrong) - $7,3 milyon

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.