Box Office ABD: Don't Worry Darling, açılış hafta sonunda gişenin lideri oldu

1.516 Gösterim
26 Eylül 2022 11:12
Box Office ABD: Don't Worry Darling, açılış hafta sonunda gişenin lideri oldu

Prodüksiyon sürecinden prömiyerine kadar birçok tartışmanın odağında yer alan Dert Etme Sevgilim (Don't Worry Darling), ABD'de vizyondaki ilk üç gününde 19,2 milyon dolar hasılata ulaşarak gişenin zirvesine yerleşti.


Dert Etme Sevgilim (Don't Worry Darling), çekimlerin hemen öncesinde Shia LaBeouf'un ayrılmasıyla başlayan prodüksiyon ve vizyon öncesi macerasında birçok tartışma ve skandalın odağında yer aldı. Pek çoğu magazinsel detaylar içeren bu olaylar silsilesi öyle bir hâle geldi ki, filmin yapım sürecinde yaşananların filmin kendisinden daha fazla ilgi çektiği düşünülmeye başlandı. Geçen hafta sonu vizyona giren filmin ABD'deki açılış performansı, en azından şimdilik bu çekincelerin gerçeğe dönüşmediğini gösteriyor. Olivia Wilde'ın yönettiği, başrollerini Florence Pugh ile Harry Styles'ın paylaştığı ve sadece prodüksiyonu 35 milyon dolara mal olan film, ABD'de vizyondaki ilk üç gününde 19,2 milyon dolara ulaştı ve gişe listesine zirveden giriş yaptı. Don't Worry Darling'in vizyon macerasının hangi yöne gideceğini önümüzdeki günler daha net gösterecek fakat şartlar göz önüne alındığında Warner Bros.'un bu açılış performansından memnun olduğunu varsaymak zor değil.

 

Bir önceki hafta sonu Box Office ABD'ye birinci sıradan giriş yapan Kadın Kral (The Woman King), ikinci hafta sonunda 11,15 milyon dolara ulaştı ve ikinci basamakta haftayı kapattı. Film, ABD'de on günde 36,3 milyon dolar hasılata ulaştı.

 

Globalde tüm zamanların gişe rekortmeni Avatar, 4K HDR versiyonuyla yıllardır beklenen ikinci filmin vizyonuna birkaç ay kala yeniden izleyicinin karşısına çıktı. Dünya genelinde hafta sonunda 30 milyon dolara ulaşan film, ABD'de de 10 milyon dolar elde ederek listeye üçüncü sıradan giriş yapmış oldu.

 

Box Office ABD hafta sonu Top 5 listesinin son iki sırasında ise iki korku filmi yer aldı. Başarılı bir gişe performansı sergileyen Barbarian, 4,8 milyon dolar ile dördüncü basamakta kendine yer bulurken, son dönemin öne çıkan korku filmlerinden X'in yıllar öncesinde yaşananları konu edinen Pearl ise ikinci hafta sonunda 1,92 milyon dolarla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (23-25 Eylül 2022) 

 

1- Dert Etme Sevgilim (Don't Worry Darling) - 19,2 milyon dolar

2- Kadın Kral (The Woman King) - 11,15 milyon dolar

3- Avatar - 10 milyon dolar 

4- Barbarian - 4,8 milyon dolar

5- Pearl - 1,92 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.