Box Office ABD: Doctor Strange in the Multiverse of Madness, $185 milyonla yılın en iyi açılışını gerçekleştirdi

3.747 Gösterim
9 Mayıs 2022 11:34
Box Office ABD: Doctor Strange in the Multiverse of Madness, $185 milyonla yılın en iyi açılışını gerçekleştirdi

Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness), ABD'de ilk hafta sonunda $185 milyon hasılata ulaşarak 2022'nin şu ana kadarki en iyi, pandemi döneminin ise en iyi ikinci açılışını gerçekleştirdi.


Pandeminin patlak vermesinden sonra sinemalardaki yerini alan MCU filmleri Black Widow, Shang-Chi ve Eternals'ın açılış hafta sonlarında $100 milyonun üzerine çıkamamışlardı. Fakat önce Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home)'un $260 milyonluk tüm zamanların en iyi ikinci açılışı ve şimdi de Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness)'nın $185 milyon hasılatı bulan 2022'nin en iyi açılışı ile Marvel Sinematik Evreni, pandemi öncesindeki gişe temposunu bulmuşa benziyor. Doctor Strange 2, ilk üç gününde dünya genelinde ise $450 milyona ulaşmayı başardı. Film, kuvvetle muhtemel ilerleyen haftalarda pandemi döneminde Spider-Man: No Way Home'dan sonra $1 milyar global hasılatı aşan bir

 

Gösterimdeki üçüncü hafta sonunu geride bırakan ve bir önceki hafta sonunun lideri Kim Demiş Kötüyüz Diye? (The Bad Guys), $9,77 milyonla ikinci sırada yer alırken, Kirpi Sonic 2 (Sonic the Hedgehog 2) $6,2 milyonla kendine üçüncü basamakta yer buldu. Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore), vizyondaki dördüncü haftasını $3,95 milyonla dördüncü basamakta kapatırken, yılın övgü toplayan yapımlarından Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once) ise $3,32 milyonla beşinci sırada yer alan yapım oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.