Box Office ABD: Disney animasyonu Moana açılışını zirvede yaptı

5.370 Gösterim
28 Kasım 2016 11:30
Box Office ABD: Disney animasyonu Moana açılışını zirvede yaptı

Disney'in yeni animasyonu Moana, beş günlük Şükran Günü tatilinde elde ettiği $81,1 milyonla Box Office ABD'nin zirvesine yerleşti.


En çok hasılat elde ettiği yılı yaşayan Disney'in, Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi ile birlikte 2016'nın geri kalanında vizyona girecek ikinci hit filmi Moana, Amerika'da izleyicisiyle buluştu. Beş günlük Şükran Günü tatilinde vizyona giren film, beklentileri aşan bir gişe performansıyla bu sürede $81,1 milyon hasılat elde etmeyi başardı. Moana böylelikle, yakın dönemin en çok iş yapan animasyonu Frozen'dan sonra Şükran Günü haftası en iyi ikinci açılışı gerçekleştirmiş oldu. Film, tatil boyunca elde ettiği $81,1 milyonun $55,5 milyonunu ise hafta sonunda elde etti.

Box Office ABD'nin Şükran Günü haftası ikincisi ise Fantasik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? oldu. ABD'de tatil boyunca elde ettiği hasılat ve Çin'de açılışını yapmasıyla film, dünya genelinde şimdiden $473 milyon gişeye ulaşmış durumda. Filmin şu an için dünya genelinde $750 milyonu geçebilecek bir gişe performansı sergilediğini söyleyebiliriz.

 

Doktor Strange, vizyondaki dördüncü hafta sonunda da Box Office ABD'nin ilk üçünde kalmayı başarırken, Brad Pitt ve Marion Cotillard'lı Müttefik (Allied) listeye dördüncü sıradan giriş yapabildi. Mütevazı bütçesi ve salon sayısına oranla başarılı bir performans gösteren Geliş (Arrival), bu hafta sonunu beşinci sırada kapadı. Vizyondaki ilk hafta sonunu yaşayan Bad Santa 2 ve Rules Don't Apply ise beklentilerin altında bir açılış gerçekleştirdi.

Amerika Box Office (25 - 27 Kasım 2016)

  1. Moana - $55,5 milyon
  2. Fantasik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? - $45,1 milyon
  3. Doktor Strange - $13,4 milyon
  4. Müttefik - $13 milyon
  5. Geliş - $11,3 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.