Box Office ABD: Çılgın Hırsız 4 liderliğini sürdürdü, Longlegs sürpriz bir açılışa imza attı

1.967 Gösterim
16 Temmuz 2024 11:00
Box Office ABD: Çılgın Hırsız 4 liderliğini sürdürdü, Longlegs sürpriz bir açılışa imza attı

Çılgın Hırsız 4 (Despicable Me 4), 44,65 milyon dolar hasılatla ikinci hafta sonunda liderliğini korurken, Maika Monroe ve Nicolas Cage'li Cambaz (Longlegs) ise ilk hafta sonunda 22,6 milyon dolara ulaşarak yılın en büyük sürprizlerinden birine imza attı.


ABD'de son haftalarda sinemalardaki yoğunluk arttı. Birkaç ay öncesinde, 2023'ün aynı dönemine göre %25 daha az seyreden toplam hasılat, son haftalarda Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç (Bad Boys: Ride or Die), Ters Yüz 2 (Inside Out 2), Sessiz Bir Yer: Birinci Gün (A Quiet Place: Day One), Çılgın Hırsız 4 (Despicable Me 4) gibi filmlerin arka arkaya vizyona girmesi ve bu filmlerin gişede olumlu sonuçlar almasıyla bu fark %16'ya kadar düştü. Ay sonuna kadar Kasırgalar (Twisters) ve Deadpool & Wolverine'in de izleyiciyle yakalanan bu rüzgar devam edecek gibi duruyor.

 

Çılgın Hırsız 4 (Despicable Me 4), ikinci hafta sonunda yalnızca %40 düşüş yaşayarak 44,65 milyon dolar hasılat elde etti ve Box Office ABD liderliğini sürdürdü. Film sadece on günde dünya genelinde 435 milyon dolar hasılata ulaşmayı başardı.

 

Haftanın en çarpıcı haberi ise yakın dönemin en iyi pazarlama stratejilerinden biriyle ilgi çeken Cambaz (Longlegs) filminin, bunun meyvelerini açılış hafta sonunda toplaması oldu. 10 milyon doların altında prodüksiyon maliyeti olan ve bir o kadar da tanıtım ve dağıtım gideri olan Longlegs, sükseli tanıtım kampanyasının üzerine eleştirel başarıya da ulaşınca açılış hafta sonunda beklentileri bir hayli aştı. Film, 22,6 milyon dolarlık açılışıyla listeye ikinci sıradan giriş yaptı.

 

Bu hafta içerisinde The Super Mario Bros. Movie'yi geçerek tüm zamanların en çok hasılata ulaşan ikinci animasyon filmi olacak olan Ters Yüz 2 (Inside Out 2), 20,75 milyon dolarla listenin üçüncü sırasında kendine yer bulurken, Sessiz Bir Yer: Birinci Gün (A Quiet Place: Day One) 11,8 milyon dolar hasılatla gösterimdeki üçüncü hafta sonunu dördüncü sırada kapattı. Haftanın yeni filmlerinden Beni Ay'a Uçur (Fly Me to the Moon) ise beklentilerin altında kalarak açılışını 10 milyon dolarla beşinci basamakta gerçekleştirdi.

 

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (12 - 14 Temmuz 2024) 

 

1- Çılgın Hırsız 4 (Despicable Me 4) - 44,65 milyon dolar 

2- Cambaz (Longlegs) - 22,6 milyon dolar

3- Ters Yüz 2 (Inside Out 2) - 20,75 milyon dolar

4- Sessiz Bir Yer: Birinci Gün (A Quiet Place: Day One) - 11,8 milyon dolar

5- Beni Ay'a Uçur (Fly Me to the Moon) - 10 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.