Box Office ABD: Çılgın Hırsız 3 gişeye zirveden giriş yaptı

4.159 Gösterim
3 Temmuz 2017 13:00
Box Office ABD: Çılgın Hırsız 3 gişeye zirveden giriş yaptı

ABD'de hafta sonunda gösterime giren Çılgın Hırsız 3 (Despicable Me 3), açılışını $75,4 milyonla Box Office ABD'nin zirvesine yerleşirken, Edgar Wright'ın yönettiği Tam Gaz (Baby Driver) $21 milyonla beklentilerin üzerine çıkarak hafta sonunun ikincisi oldu.


Çılgın Hırsız (Despicable Me) serisinin üçüncü filmi Çılgın Hırsız 3, ABD'de ilk hafta sonunda elde ettiği $75,4 milyonla gişenin zirvesine yerleşti. Bünyesinden $1 milyar baremini aşmış olan Minyonlar filmini de çıkartan serinin yeni filmi, dübya genelinde ise şu ana kadar $192 milyona ulaşmış durumda.

Çılgın Hırsız 3 belki gişenin zirvesinde olabilir lakin hafta sonunun asıl kazananı Edgar Wright'ın yazıp yönettiği Tam Gaz (Baby Driver) oldu. Kevin Spacey, Ansel Elgort, Jamie Foxx, Lily James ve Jon Hamm gibi isimlerin yer aldığı film, bu tarz ünlü isimlerin oyuncu kadrosunda bulunduğu bir aksiyon filmine göre mütevazı sayılacak $34 milyonluk bütçesini göz önüne aldığımızda hayli etkileyici bir açılışa imza attı. Mart ayında prömiyerini yaptığı SXSW'dan beri eleştirmenlerin de gözdesi konumuna gelen film, hafta sonunda $21 milyon, çarşamba ve perşembe günlerinin de dahil edildiği beş günlük periyotta ise $30 milyon elde etmeyi başardı.

 

Kuzey Amerika gişesinde istediğini bulamayan Transformers 5: Son Şövalye, ikinci hafta sonunda $17 milyonla listenin üçüncü sırasında yer alırken, haftalar geçse de box office listelerinin üst sıralarında kalmayı başaran Wonder Woman ise dünya genelinde $700 milyonu aştığı hafta sonunu dördüncü sırada tamamladı. Vizyondaki üçüncü hafta sonunu geride bırakan Arabalar 3 ise listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD (30 Haziran - 02 Temmuz 2017)

  1. Çılgın Hırsız 3 - $75,4 milyon (~7,2 milyon seyirci)
  2. Tam Gaz - $21 milyon (~2,2 milyon seyirci)
  3. Transformers 5: Son Şövalye - $17 milyon (~1,6 milyon seyirci)
  4. Wonder Woman - $16,1 milyon (~1,7 milyon seyirci)
  5. Arabalar 3 - $9,5 milyon (~1 milyon seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.