Box Office ABD: Black Panther, Avatar'dan beri üst üste beş hafta sonu gişe lideri olan ilk film oldu

3.423 Gösterim
19 Mart 2018 13:30
Box Office ABD: Black Panther, Avatar'dan beri üst üste beş hafta sonu gişe lideri olan ilk film oldu

Black Panther, $27 milyon hasılatla Box Office ABD'nin zirvesindeki yerini geçtiğimiz hafta sonu da korumayı başardı.


Bir önceki hafta sonu Zamanda Kıvrılma (A Wrinkle in Time) filminin vizyona girmesine rağmen gişe liderliğini koruyan Black Panther, bu hafta sonu aynı başarıyı bu kez Tomb Raider karşısında gerçekleştirdi. Dünya genelinde $1,18 milyar hasılata ulaşan film, böylelikle ABD'de Avatar'dan sonra üst üste beş hafta sonunu gişenin zirvesinde geçirmeyi başarabilen ilk film olmuş oldu. Black Panther önümüzdeki bir hafta içerisinde The Avengers'ı geçerek ABD'de tüm zamanların en çok hasılat elde eden süper kahraman filmi olacak.

Hafta sonunun merak edilen filmlerinden Tomb Raider ise açılışını tahmini $23,5 milyonla ikinci sırada gerçekleştirdi. Alicia Vikander'in ünlü video oyun karakteri Lara Croft'a hayat verdiği film, ilk hafta sonunda dünya genelinde ise $126 milyona ulaşmış durumda.

 

I Can Only Imagine, Box Office ABD'de şu ana kadar yılın sürprizlerinden birine imza atarak açılışını $17 milyonla üçüncü sırada gerçekleştirdi. Sadece $7 milyonluk bir prodüksiyon bütçesi olan film, tüm zamanların en çok satan Hristiyanlık inancı temelli şarkılarından biri olan I Can Only Imagine'ı sergileyen müzik grubu MercyMe ve grubun lideri Bart Millard'ın hikâyesini anlatıyor.

 

Bir önceki hafta sonu listeye ikinci sıradan giriş yapan Zamanda Kıvrılma, $16,56 milyonla listenin dördüncü sırasında yer alırken, hafta sonunun bir diğer yeni filmi Love, Simon $11,5 milyon hasılatla Box Office ABD'ye beşinci sıradan giriş yaptı.

Box Office ABD (16 - 18 Mart 2018)

  1. Black Panther - $27 milyon (~2,9 milyon seyirci)
  2. Tomb Raider - $23,5 milyon (~2,1 milyon seyirci)
  3. I Can Only Imagine - $17 milyon (~1,75 milyon seyirci)
  4. Zamanda Kıvrılma - $16,56 milyon (~1,65 milyon seyirci)
  5. Love, Simon - $11,5 milyon (~1,2 milyon seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.