Box Office ABD: Black Panther 2 liderliğini korudu, Glass Onion sürpriz yaptı

1.296 Gösterim
28 Kasım 2022 11:36
Box Office ABD: Black Panther 2 liderliğini korudu, Glass Onion sürpriz yaptı

ABD'de Şükran Günü tatiliyle birleşen hafta sonunda, Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) gişe liderliğini korurken, Netflix'in bu denli geniş dağıtımla vizyona soktuğu ilk film Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven (Glass Onion: A Knives Out Mystery) 9,4 milyon dolarla beklentilerin üstüne çıktı. Disney animasyonu Tuhaf Dünya (Strange World) ise tahminlerin çok gerisinde kaldı.


ABD'de Şükran günü tatiliyle hafta sonunun birleşmesi oluşan beş günlük tatil periyodu, ABD gişesi için her daim yılın önemli dönemlerinden biri olmuştur. Fakat bu yılki beş günlük Şükran Günü tatil periyodu sinema için yanı etkiyi yaratmadı. Hafta sonunda toplam 92,9 milyon dolar elde edilirken, bu miktar yalnızca önceki yılların Şükran Günü tatili dönemlerinden değil, özel bir gün içermeyen bir önceki hafta sonundan bile geride kaldı.

 

Şükran Günü tatili sürecinde ivme yakalayan yeni bir yapımın olmamasıyla Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) liderliğini rahat bir şekilde sürdürdü. Hafta sonunda 45,9 milyon, beş günlük periyotta ise 64 milyon dolara ulaşan film, şimdiye kadar dünya genelinde ise 675,57 milyon hasılata erişti.

 

Disney'in yeni animasyon filmi Tuhaf Dünya (Strange World), hafta sonunda 11,9 milyon, beş günlük periyotta ise 18,6 milyon dolara ulaştı ve hayli muhafazakar olan tahminlerin altında bir performansla ikinci sırada açılışını yaptı. Deadline'ın haberine göre, 180 milyon dolara yakın prodüksiyon bütçesine sahip olan ve ilk hafta sonunda globalde yalnızca 27,8 milyon dolar hasılata ulaşan filmin, vizyon macerasının sonunda takribi 147 milyon dolar zarar etmesi bekleniyor.

 

Netflix'in geniş dağıtıma yakın bir modelle sinemalarda vizyona soktuğu ilk film olan ve büyük sinema zincirleri de dahil toplamda 600'ün üzerinde salonda gösterime giren Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven (Glass Onion: A Knives Out Mystery), hafta sonunda 9,4 milyon, beş günlük periyotta ise 13,28 milyon dolara ulaştı. Tahminlerin üzerine çıkan ve salon başına 13 bin 500 dolar gibi etkileyici bir miktara erişen film, bu açılışıyla üçüncü basamakta kendine yer buldu.

 

Haftanın bir diğer yeni filmi Devotion 5,96 milyon dolarla dördüncü sıradan listeye giriş yaparken, vizyondaki ikinci hafta sonunu geride bırakan The Menu ise 5,2 milyon dolarla Box Office ABD hafta sonu listesinin beşinci basamağında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (25-27 Kasım 2022) 

 

1- Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) - 45,9 milyon dolar 

2- Tuhaf Dünya (Strange World) - 11,9 milyon dolar

3- Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven (Glass Onion: A Knives Out Mystery) - 9,4 milyon dolar 

4- Devotion - 5,96 milyon dolar 

5- The Menu - 5,2 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.