Box Office ABD: Avengers: Infinity War, $250 milyonla tüm zamanların açılış rekorunun yeni sahibi oldu

9.825 Gösterim
30 Nisan 2018 04:30
Box Office ABD: Avengers: Infinity War, $250 milyonla tüm zamanların açılış rekorunun yeni sahibi oldu

Marvel Sinematik Evreni'nin 19. ve belki de en merakla beklenen filmi Avengers: Infinity War, yarattığı bu beklentinin semeresini gişede almaya başladı. ABD'de tahmini $250 milyonla açılışını gerçekleştiren film, böylelikle ABD'de tüm zamanların açılış rekorunun da yeni sahibi olmuş oldu.


Marvel Sinematik Evreni'nin 10. yıl dönümü arefesinde vizyona giren Avengers: Infinity War, hafta sonu tahminlerine göre $250 milyonla ABD'de tüm zamanların açılış rekorunu kırdı (Rekorun bir önceki sahibi $248 milyonla Star Wars: the Force Awakens idi). Disney'in belirttiği tahminlerin, genelde gerçek hasılatlardan bir miktar az olduğu gerçeğini göz önüne alırsak mutlak sayılar açıklandığında karşımızda biraz daha görkemli bir sonuç bile olabilir.

 

Infinity War fırtınası sadece ABD'yi değil, tüm dünyayı esir almış durumda. Türkiye'de de 244.363 seyirciyle yabancı filmler arasında tüm zamanların açılış hafta sonu cuma günü rekorunu kıran film, dünya genelinde üç günde elde ettiği $630 milyonla global açılış rekorunu Hızlı ve Öfkeli 8'in ($541,9) elinden aldı. Infinity War'un bu başarısını perçinleyecek şu bilgiyi de verelim: Hızlı ve Öfkeli 8'in bu açılış sayısında başrolü $185 milyonla Çin hasılatı oynuyordu. Avengers: Infinity War ise Çin'de henüz gösterime girmedi. Dolayısıyla filmin Çin hasılatı devreye girmemişken elde ettiği bu rekor düzeydeki global açılış, Marvel saflarında memnuniyetle karşılandı.

 

Filmin gösterime girmesinin öncesinde de en çok sorulan tüm zamanlar hasılat rekoru sorusuna ise hâlâ net bir cevap yok. Infinity War'un dünya genelinde $2,788 milyarla rekoru elinde bulunduran Avatar'ı sollaması hayli düşük bir ihtimal fakat $2 milyar barajının hemen üzerinde konumlanmış olan The Force Awakens ve Titanic, filmin menzilinde yer alıyor olabilir. Infinity War'un ABD'de $600-650 milyon bandına ulaşması zor olmayacak gibi duruyor fakat filmin Black Panther'ın erişmek üzere olduğu $700 milyon baremine ulaşıp ulaşamayacağıyla ilgili ipucunu ikinci hafta sonu sonuçlarıyla birlikte alacağız. 

Infinity War'un ambargo koyduğu hafta sonunda vizyondaki diğer filmler doğal olarak düşük profilli gişe performansları sergilediler, biri dışında... Sessiz Bir Yer, I Feel Pretty ve Rampage: Büyük Yıkım Box Office ABD'de sırasıyla Avengers: Infinity War'un arkasında yer alan yapımlar olurken, vizyondaki on birinci hafta sonunu geride bırakan Black Panther $4,38 milyonla yeniden listenin ilk beşine girmeyi başardı. Böylelikle Marvel Sinematik Evreni'ne dahil iki film, tarihte ilk defa aynı anda Box Office ABD'nin ilk beşinde yer almış oldu. Avengers: Infinity War, 18 Mayıs'ta gösterime girecek olan Deadpool 2'ye kadar gişe liderliğini çok rahat bir şekilde sürdürecek.

Box Office ABD (27 - 29 Nisan 2018)

  1. Avengers: Sonsuzluk Savaşı - $250 milyon (~21 milyon seyirci)
  2. Sessiz Bir Yer - $10,65 milyon (~1,1 milyon seyirci)
  3. I Feel Pretty - $8,13 milyon (~840 bin seyirci)
  4. Rampage: Büyük Yıkım - $7,1 milyon (~700 bin seyirci)
  5. Black Panther - $4,38 milyon (~475 bin seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.