Box Office ABD: Avatar: The Way of Water üst üste yedinci hafta sonunda da liderliğini korudu

5.888 Gösterim
30 Ocak 2023 12:30
Box Office ABD: Avatar: The Way of Water üst üste yedinci hafta sonunda da liderliğini korudu

ABD'de yedinci hafta sonunda 15,7 milyon dolarla gişe liderliğini sürdüren Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), dünya genelinde 2,116 milyar dolara ulaşarak 2,071 milyar dolar hasılatlı Star Wars: Güç Uyanıyor'u (Star Wars: The Force Awakens) geçerek tüm zamanların en çok hasılata ulaşan dördüncü filmi oldu.


Avatar: Suyun Yolu'nun (Avatar: The Way of Water) ABD gişesindeki hakimiyeti sürüyor. Gösterimdeki yedinci hafta sonunda 15,7 milyon dolar hasılata erişen film, Box Office ABD listesinin birinci sırasındaki yerini korudu. ABD'de şimdiye kadar 620,5 milyon dolara ulaşan film, dünya genelinde ise 2,116 milyar dolar hasılata erişti ve toplamda 2,071 milyar dolar hasılatlı Star Wars: Güç Uyanıyor'u (Star Wars: The Force Awakens) geçerek tüm zamanların en çok hasılata ulaşan dördüncü filmi oldu. Böylelikle James Cameron, tüm zamanların en çok hasılat yapan ilk dört filmin üçünün yönetmeni olarak tekrarlanması imkânsıza yakın bir rekora ulaşmış oldu.

 

Haftalardır Avatar 2'nin arkasında istikrarlı performansını sürdüren Çizmeli Kedi: Son Dilek (Puss in Boots: The Last Wish), 10,62 milyon dolarla ikinci sırada yer almaya devam etti ve globalde toplamda 334,15 milyon dolara ulaştı.

 

Şu ana kadar vizyonda beklentilerin üstünde performans gösteren bir diğer film Hayata Röveşata Çeken Adam (A Man Called Otto), 6,75 milyon dolarla üçüncü sırada kendine yer bulurken, Megan (M3GAN) gösterimdeki dördüncü hafta sonunu 6,37 milyon dolar hasılatla dördüncü sırada kapattı. Shah Rukh Khan'ın yeni filmi Pathaan ise ABD'de ilk hafta sonunda 5,95 milyon dolara erişerek listeye beşinci sıradan giriş yaptı.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (27 - 29 Ocak 2023) 

 

1- Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) - 15,7 milyon dolar 

2- Çizmeli Kedi: Son Dilek (Puss in Boots: The Last Wish) - 10,62 milyon dolar 

3- Hayata Röveşata Çeken Adam (A Man Called Otto) - 6,75 milyon dolar 

4- Megan (M3GAN) - 6,37 milyon dolar

5- Pathaan - 5,95 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.