Box Office ABD: Avatar: The Way of Water, beşinci hafta sonunda liderliğini sürdürdü

7.108 Gösterim
16 Ocak 2023 10:19
Box Office ABD: Avatar: The Way of Water, beşinci hafta sonunda liderliğini sürdürdü

ABD'de 31,1 milyon dolarla üst üste beşinci hafta sonunda da gişenin lideri olan Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), globalde 1,9 milyar dolar hasılata ulaştı.


James Cameron'ın gişe rekortmeni filmi Avatar'ın 13 yıl sonra gelen devam filmi Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), ABD'de vizyondaki beşinci hafta sonunda da gişe liderliğini korudu. 31,1 milyon dolarla haftayı kapatan film, dünya genelinde 1,9 milyar dolar hasılata ulaştı. Avatar 2, birkaç gün içerisinde 1,916 milyar dolar gişeye sahip Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home)'u geçerek globalde tüm zamanların en çok hasılata ulaşan altıncı filmi olacak.

 

Vizyona beklentilerin üzerinde bir hasılatla giriş yapan Megan (M3GAN), %41'lik ikinci hafta sonu düşüş oranıyla 17,9 milyon dolara ulaştı ve ikinci sıradaki yerini korudu. Gerek eleştirmenler gerekse seyirciden pozitif reaksiyon alan animasyon Çizmeli Kedi: Son Dilek (Puss in Boots: The Last Wish), bir önceki hafta sonuna kıyasla düşüş yaşamadan 13,4 milyon dolara erişti ve üçüncü sırada yer almaya devam etti. Film, globalde 251 milyon dolar hasılata ulaştı.

 

Tom Hanks'in başrolünde yer aldığı Hayata Röveşata Çeken Adam (A Man Called Otto), 12,55 milyon dolarla dördüncü sıradaki yerini korurken, haftanın yeni filmlerinden Gerard Butler'lı Uçak (Plane), 10 milyon dolarla listeye beşinci sıradan giriş yaptı.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (13 - 15 Ocak 2023) 

 

1- Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) - 31,1 milyon dolar 

2- Megan (M3GAN) - 17,9 milyon dolar 

3- Çizmeli Kedi: Son Dilek (Puss in Boots: The Last Wish) - 13,4 milyon dolar 

4- Hayata Röveşata Çeken Adam (A Man Called Otto) - 12,55 milyon dolar 

5- Uçak (Plane) - 10 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.