Box Office ABD: Avatar 2 liderliğini korudu, M3GAN filmi sürpriz yaptı

8.007 Gösterim
9 Ocak 2023 11:38
Box Office ABD: Avatar 2 liderliğini korudu, M3GAN filmi sürpriz yaptı

ABD'de dördüncü hafta sonunda 45 milyon dolar hasılatla gişe liderliğini koruyan Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), ABD'de toplamda 500 milyon doları aştı. Korku filmi Megan (M3GAN) ise beklentileri aşarak 30 milyon dolarla açılışını ikinci sırada gerçekleştirdi.


Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), dördüncü hafta sonunda da Box Office ABD liderliğini sürdürdü. ABD'de hafta sonunu 45 milyon dolarla kapatan film, ABD ve Kanada'da şu ana kadar 516,8 milyon dolar hasılata ulaştı. Film, dünya genelinde ise 1,7 milyar dolara ulaşarak globalde tüm zamanların en çok hasılata ulaşan filmleri sıralamasında yedinci basamağa yükseldi.

 

ABD'de hafta sonunda Avatar 2'den bir miktar rol çalmayı başaran yeni bir film izleyiciyle buluştu. Küçük bir kızla arkadaşlık kurması için geliştirilen insansı bir robotun kendi kararlarını almaya başlamasıyla gelişen olayları anlatan Megan (M3GAN), beklentilerin üzerine çıkarak 30,2 milyon dolarla Avatar 2'nin arkasına yerleşerek listeye ikinci sıradan giriş yaptı.

 

Vizyondaki üçüncü hafta sonunu geride bırakan Çizmeli Kedi: Son Dilek (Puss in Boots: The Last Wish), 13,12 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldı ve dünya genelinde şimdiye kadar 197,45 milyon dolara ulaştı.

 

Tom Hanks'in başrolünde yer aldığı yeniden çevrim Hayata Röveşata Çeken Adam (A Man Called Otto), geniş dağıtımdaki ilk hafta sonunda 4,28 milyon dolarla dördüncü sırada kendine yer bulurken, Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) 3,4 milyon dolarla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (06 - 08 Ocak 2023) 

 

1- Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) - 45 milyon dolar 

2- Megan (M3GAN) - 30,2 milyon dolar

3- Çizmeli Kedi: Son Dilek (Puss in Boots: The Last Wish) - 13,12 milyon dolar

4- Hayata Röveşata Çeken Adam (A Man Called Otto) - 4,28 milyon dolar 

5- Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) - 3,4 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.