Box Office ABD: Aquaman ve Kayıp Krallık, Noel hafta sonunda 28 milyon dolarla beklentilerin altında kaldı

2.884 Gösterim
25 Aralık 2023 12:02
Box Office ABD: Aquaman ve Kayıp Krallık, Noel hafta sonunda 28 milyon dolarla beklentilerin altında kaldı

Aquaman ve Kayıp Krallık (Aquaman and the Lost Kingdom), ABD'de Noel hafta sonunda 28,1 milyon dolar hasılatla gişeye zirveden giriş yapsa da, bu performansla yılın en düşük süper kahraman filmi açılışlarından birine imza atmış oldu.


Yaklaşık 10 yıl önce başlatılan DC Sinematik Evreni'nin, James Gunn önderliğinde evrene reset atılmadan önceki son filmi Aquaman ve Kayıp Krallık (Aquaman and the Lost Kingdom), DC tarafından yeniden başlama kararının doğruluğunu kanıtlar bir performansla açılışını gerçekleştirdi. Noel hafta sonunda ABD'de yalnızca 28,1 milyon dolar hasılata ulaşabilen film, gişeye zirveden giriş yapsa da bu performansla Blue Beetle'ın ardından yılın ikinci en düşük süper kahraman filmi açılışına da imza atmış oldu. Prodüksiyon maliyeti 205 milyon dolar olan filmin, 25 Aralık Noel gününün de hesaba katıldığı ilk dört gün hasılatının ise 40 milyon dolar civarında olması bekleniyor. 

 

Bir önceki hafta sonunun Box Office ABD lideri Wonka, ikinci hafta sonunu 17,7 milyon dolarla ikinci basamakta geçirdi. Film, globalde ise 250 milyon dolar baremini aşmayı başardı.

 

Vizyonun yenilerinden Ördeklerin Göçü (Migration), 12,3 milyon dolarlık açılışıyla listeye üçüncü sıradan giriş yaparken, Sydney Sweeney ve Glen Powell'lı romantik komedi Anyone But You da 6,24 milyon dolarla listeye dördüncü basamaktan giriş yaptı. Hindistan yapımı aksiyon filmi Salaar ise 5,48 milyon dolar hasılatla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu. 

 

A24'ün biyografik filmi Demir Pençe (The Iron Claw), açılış hafta sonunda elde ettiği 5,06 milyon dolar hasılatla ilk beşin dışında kalmış oldu.

 

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (22 - 24 Aralık 2023) 

 

1- Aquaman ve Kayıp Krallık (Aquaman and the Lost Kingdom) - 28,1 milyon dolar

2- Wonka - 17,7 milyon dolar

3- Ördeklerin Göçü (Migration) - 12,3 milyon dolar 

4- Anyone But You - 6,24 milyon dolar 

5- Salaar - 5,48 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.