Box Office ABD: Alien: Romulus 41,5 milyon dolarla gişenin yeni lideri oldu

3.379 Gösterim
19 Ağustos 2024 12:55
Box Office ABD: Alien: Romulus 41,5 milyon dolarla gişenin yeni lideri oldu

Alien serisinin yedinci filmi Alien: Romulus, ABD'de ilk hafta sonunda 41,5 milyon dolar hasılatla gişenin yeni lideri oldu. Film, bu performansla Prometheus'un arkasında serinin en iyi ikinci açılışına imza atmış oldu.


Alien serisinin yeni halkası Alien: Romulus, 41,5 milyon dolarlık açılışıyla gişeye birinci sıradan giriş yaptı. Kronolojik olarak serinin ilk filmiyle ikinci filmi arasında bir zaman diliminde geçen film, 51 milyon dolar hasılatlık açılışa sahip olan Prometheus'un ardında serinin en iyi ikinci açılışını gerçekleştirmiş oldu. Alien: Romulus, üç günde globalde ise 108,2 milyon dolar hasılata erişti.

 

Son üç haftanın Box Office ABD lideri Deadpool & Wolverine, 29 milyon dolarla bu kez haftayı ikinci sırada kapattı. Joker'i geçerek tüm zamanların en çok hasılata ulaşan R-Derecelendirmeli filmi olan Deadpool & Wolverine, dünya genelinde şimdiye kadar 1,143 milyar dolar hasılata ulaştı.

 

İlk hafta sonunda 50 milyon dolar elde ederek sürprize imza atan romantik drama Bizimle Başladı Bizimle Bitti (It Ends with Us), ikinci hafta sonunda 24 milyon dolarla üçüncü basamakta kendine yer buldu. Yalnızca 25 milyon dolarlık bir prodüksiyon maliyetine sahip olan film, şimdiden globalde 180 milyon dolar hasılata erişti.

 

Yazın öne çıkan gişe filmlerinden Kasırgalar (Twisters), 9,8 milyon dolarla listenin dördüncü sırasında yer aldığı hafta sonunda, Coraline filmi 15. yıl dönümü vesilesiyle yeniden sinemalarda izleyiciyle buluştu ve 8,4 milyon dolar hasılatla ilk beşi tamamlayan yapım oldu.

 

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (16 - 18 Ağustos 2024) 

 

1- Alien: Romulus - 41,5 milyon dolar

2- Deadpool & Wolverine - 29 milyon dolar

3- Bizimle Başladı Bizimle Bitti (It Ends with Us) - 24 milyon dolar

4- Kasırgalar (Twisters) - 9,8 milyon dolar

5- Coraline - 8,4 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.