Box Office ABD: Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı, 44 milyon dolarla gişenin yeni lideri!

2.141 Gösterim
20 Kasım 2023 10:26
Box Office ABD: Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı, 44 milyon dolarla gişenin yeni lideri!

Açlık Oyunları serisinin yeni filmi Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes), 44 milyon dolar hasılatla açılışını Box Office ABD'nin zirvesinde gerçekleştirdi. The Marvels, %79 ikinci hafta sonu düşüş oranıyla bu anlamda MCU tarihinin en kötü performansına imza attı.


Açlık Oyunları evreninde Katniss Everdeen'den yıllar öncesini konu edinen Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes), ABD'de vizyondaki ilk üç gününde 44 milyon dolar hasılat elde ederek gişenin yeni lideri oldu. 100 milyon dolar prodüksiyon maliyetine sahip olan film, üç günde globalde ise 98 milyon dolara erişti.

 

Haftanın yeni filmlerinden Troller Hep Beraber (Trolls Band Together), 31,8 milyon dolarla açılışını ikinci sırada gerçekleştirirken, bir diğer yeni film Kara Cuma (Thanksgiving) ise listeye üçüncü basamaktan giriş yaptı.

 

Geçen haftanın Box Office ABD lideri The Marvels, açılışında yarattığı hayal kırıklığını sürdürdü ve %79 ikinci hafta sonu düşüş oranıyla bu anlamda MCU tarihinin en kötü performansını sergilemiş oldu. İkinci hafta sonunu 10,2 milyon dolarla kapatan film, dünya genelinde ise şimdiye kadar 161,3 milyon dolara ulaştı.

 

Gişede yılın sürprizlerinden biri olan Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece (Five Nights at Freddy's), dördüncü hafta sonunda 3,5 milyon dolarla beşinci sırada kendine yer buldu. Yılın en çok hasılata ulaşan korku filmlerinden biri olan yapım, globalde şimdiye kadar 271,8 milyon dolara erişti.

 

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (17 - 19 Kasım 2023) 

 

1- Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) - 44 milyon dolar

2- Troller Hep Beraber (Trolls Band Together) - 31,8 milyon dolar

3- Kara Cuma (Thanksgiving) - 10,4 milyon dolar

4- The Marvels - 10,2 milyon dolar 

5- Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece (Five Nights at Freddy's) - 3,5 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.