BKM ile Güney Koreli CJ Entertainment'tan dev işbirliği

17.433 Gösterim
31 Mayıs 2017 10:20
BKM ile Güney Koreli CJ Entertainment'tan dev işbirliği

Güney Kore'nin medya ve eğlence sektörünün önde gelen firmalarından CJ E&M, Türkiye'de yerli içerik üretimine başlıyor. Firma, Türkiye'deki ilk filminde BKM ile işbirliğine gidiyor.


Geçen yıl içerisinde, sinema zinciri Mars Cinema Group'u satın alarak Türkiye sinema pazarına giriş yapan CJ CGV şirketinin de bağlı olduğu Güney Koreli şirket CJ E&M, yerli içerik üretimine start veriyor. Türkiye'de ortak prodüksiyon, dağıtımcılık, pazarlama gibi alanlarda faaliyetler gösterecek olan firma, ilk yerli içeriğinde BKM ile işbirliğine gidiyor.

CJ Entertainment ve BKM ortaklığında hayata geçirelecek olan ilk film, Çin'de $30,6 milyon hasılat elde etmeyi başaran, 2013 yapımı A Wedding Invitation'ın uyarlaması Acı Tatlı Ekşi olacak. Andaç Haznedaroğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde ise Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy yer alıyor.

CJ Entertainment'ın Türkiye'deki ikinci filmi ise, Güney Kore'de 2014 yılında elde ettiği $58,2 milyon hasılatla o yılın en çok izlenen dördüncü Kore yapımı olan Miss Granny'nin uyarlaması olacak. Kore filmlerinin yeniden çevrimlerinin yanı sıra CJ Entertainment, Türkiye'de televizyon dizileri yapımına da başlayacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.