Bir Film, sinema salonlarına destek olmak adına iki filminin hasılatından pay almayacak

2.399 Gösterim
8 Mayıs 2020 18:10
Bir Film, sinema salonlarına destek olmak adına iki filminin hasılatından pay almayacak

Bir Film, sinemaların tercih etmesi hâlinde Karışık Kaset ve Dipdip: Bir Okyanus Macerası'nın gösterimlerinden filmci payı talep etmeyeceğini açıkladı.


Dünya genelinde sinemaların açılış tarihleri belli oluyor. Salgının mevcut vaziyeti sonrası ükemizde de temmuz ayıyla birlikte salonların açılması bekleniyor. Temmuza gelindiğinde sağlık koşulları ve alınacak tedbirleri ya da seyircinin salonlara dönme konusunda nasıl bir reaksiyonda bulunucağını kestirmek zor olsa da temmuz ve sonrası için vizyon takvimi de yavaş yavaş oluşmaya başlıyor. Bu noktada Bir Film, sinemaların gösterim faaliyetlerine başladığında kendilerine destek olmak adına, daha önce Bir Film imzasıyla gösterime giren Karışık Kaset ve Dipdip: Bir Okyanus Macerası filmlerini göstermeyi tercih eden salonlardan bu yapımlar için filmci payı talep edilmeyeceğini açıkladı.

 

Bir Film'in konu hakkındaki duyurusunda, bu filmlerle gelecek maddi destek kısıtlı olsa da sinema işletmecilerinin yanında oldukları belirtilirken, yapılacak anlaşmalarla bu iki filmin yanına yeni yapımların da eklenebileceğinin altı çiziliyor.

 

Bir Film'in yapımcılığını üstlendiği, Tunç Şahin'in yönetmenliğini üstlendiği Karışık Kaset, 2014 yılında gösterime girip toplamda 202.959 seyirci tarafından izlenmişti. Dipdip: Bir Okyanus Macerası ise 2018 yılında vizyonda yer alıp 92.949 seyirciyle Bir Film kataloğunda en çok izlenen animasyon yapımlardan biri olmuştu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.