Bilim kurgu, korku ve fantastik türlerinin son yıllarda dikkat çeken dizileri!

5.658 Gösterim
7 Aralık 2020 11:20
Bilim kurgu, korku ve fantastik türlerinin son yıllarda dikkat çeken dizileri!

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de geniş bir hayran kitlesine sahip bilim kurgu, korku ve fantastik türlerinin son yıllarda dikkat çeken dizilerini sizler için derledik.


Karantina dönemlerinin ağırlığını azaltan televizyon dizileri, yayın platformları çoğaldıkça daha da çok ilgi odağı haline gelmeye başladı. Bu sayede ülkemizde yerli dizilerin yanı sıra yabancı dizilere de erişim oldukça kolaylaştı denebilir. Sıra dışı zamanlardan geçtiğimiz şu sıralar belki de en çok ihtiyacımız olan şeylerden biri de herhangi bir güce sahip olmak. Bu nedenle ülkemizde de erişime açık ve Rotten Tomatoes’un en iyiler listesine girmiş, bilim kurgu, korku ve fantastik türlerinin son yıllarda dikkat çeken dizilerine gelin hep beraber bir göz atalım.

 

Tüm insanlığın inandığı, en büyük kurtarıcıları süper kahramanlar aslında yozlaşmış kapitalist bir şirketin piyonlarıdır. Foyalarını ortaya çıkarmaya çalışan bir grup insan ise herkesin düşmanı haline gelir. Oldukça kanlı sahnelere sahip bu diziye Amazon Prime Video üzerinden ulaşabilirsiniz. 

 

Reginald Hargreeves tarafından evlat edinilen sıra dışı güçlere sahip 7 bebek, dünyayı kötülüklerden korumaya çalışan süper kahraman çocuklar haline gelirler. Ancak yaptıklan zamanla unutulur ve dağılırlar ama büyüdüklerinde dünyayı yok olmaktan kurtarmak için tekrar bir araya gelmek durumunda kalırlar. Bu diziye Netflix üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

JJ. Abrams'ın da yapımcılan arasında bulunduğu, 1950‘lerin Amerika’sın da kayıp babasını aramak üzere yola çıkan Afro-Amerikalı genç bir adamın sıra dışı maceralarının anlatıldığı diziyi Bein Connect'te seyredebilirsiniz.

 

Ergenlik, arkadaşlar, okul, aile gibi konularla nasıl baş edeceğini bilemeyen Sydney, bir de tüm bunların üstüne aniden ortaya çıkan süper güçlerle cebelleşmek zorunda kalır. Yapımcısı Stranger Things ile aynı olan diziye Netflix üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Bly Manor'ın sahibi Henry ölen ağabeyinin çocuklarına bakması için Amerikalı bir bakıcı tutar. Bir evvelki bakıcının öldüğünü öğrenen genç kız her geçen gün malikanede açıklayamadığı olaylarla karşı karşıya kalır. Diziyi Netflix'ten seyredebilirsiniz.

 

Evrenin sırlarını ortaya çıkarmak ve tüm gizemlerini çözmek üzere yer altına inşa edilmiş bir makinenin üzerinde kurulmuş olan kasabanın ve içinde yaşayan insanların hayatlarını konu edinen diziye Amazon Prime Video'dan ulaşabilirsiniz.

 

2007 yılında vizyona giren Altın Pusula filminin dizi versiyonu olan yapımda genç Lyra kendi dünyasını büyücü ve cadılar tarafından kontrol edilen Magisterium'dan kurtarmaya çalışmaktadır. Philip Pulmann'ın aynı adlı romanından esinlenen diziye Bein Connect üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Nick Frost ve Simon Pegg İkilisinin yarattığı dizide, yarı zamanlı paranormal olaylar dedektifliği yapan bir grubun başlarından geçen olaylar anlatılıyor. Yapıma Amazon Prime Video'dan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.