Beş filmlik bir seriye dönüşecek olan Avatar'ın devam filmlerinden yeni bilgiler

6.951 Gösterim
19 Ekim 2016 15:13
Beş filmlik bir seriye dönüşecek olan Avatar'ın devam filmlerinden yeni bilgiler

2009 yılında vizyona giren ve hâlihazırda tüm zamanların en iyi box office rakamına sahip Avatar'ın beş filmlik dev bir seriye dönüşeceği daha önce açıklanmıştı. Bu ay içerisinde ise devam filmleriyle ilgili yeni bilgiler paylaşıldı.


Terminatör serisi, Aliens, Titanic gibi yapımlara imza atan James Cameron, uzun yıllar üzerinde çalıştığı Avatar'ı teknolojik imkânların el vermesiyle çekebilmiş ve filmi 2009 yılında vizyona sokmuştu. Tüm zamanların en büyük gişe canavarına dönüşen film, dünya genelinde $2.788 milyara ulaşmayı başarmıştı. Filmin box office başarısıyla olası devam filmleri konuşulur olmuş, Cameron ikinci film için o dönemde 2014 yılını işaret etmişti. Fakat giderek ölçeği büyüyen devam filminin hikâyesi, Cameron tarafından alınan kararla dört filme yayılacak bir hâle getirildi. Dolayısıyla ikinci filmin vizyon tarihi birkaç kez ertelendi. Yeni gelen bilgilere göre ise, bu kadar erteleme ve zaman sonrası seride taşlar yerine oturmaya başladı.

İlk olarak dört devam filminin şu aşamada planlanan vizyon tarihlerini belirtelim. Geçen yıla kadar 2017 yılı sonunda vizyona girmesi planlanan Avatar 2'nin vizyon tarihi 2018'in Aralık ayına çekilmiş durumda. Avatar 3 için 2020; Avatar 4 için 2022 ve Avatar 5 için 2023 yıllarının Aralık ayları hedefleniyor. Peki, epik serinin dört devam filmi neyi odağına alacak? Projeleri hakkında konuşurken ketum kişiliği ile tanınan James Cameron, bu konuda da ufak ipuçları dışında ayrıntılı bir beyanatta bulunmaktan kaçınıyor.

Avatar'ın öncül hikâyelerini Cirque de Soleil kapsamında sahneleyen Toruk vesilesiyle Avatar serisi hakkında konuşan Cameron, devam filmlerinin Jake ile Neytiri ve bu ikilinin ailesinin mücadelesini takip edeceğini belirtti. Cameron ilk filmden tanıdık birçok karakterin devam filmlerinde önemli rol üstleneceğinin de altını çizdi. Üstelik bu karakterler ilk filmde ölmüş olsa bile!

Jake ve Neytiri'ye can veren oyuncular Sam Worthington ile Zoe Saldana'nın yanı sıra Sigourney Weaver ve Stephen Lang'in de devam filmlerinde yer alması bekleniyor. İlk filmin son bölümünde ölen filmin kötü karakteri Albay Miles rolündeki Stephen Lang de bu iddiaları onaylayan açıklamalarda bulundu. Lang, albayın sadece ikinci filmde değil, dört devam filminde de önemli rolünü sürdüreceğini belirtti.

Simultane bir biçimde çekim aşamasına girecek olan dört devam filmi üzerine çalışmalar sürüyor. Kelimenin tam anlamıyla epik bir hâle gelen seriyle ilgili yeni bilgiler geldikçe iletmeye devam edeceğiz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.