Berlin Film Festivali'nin en iyileri İstanbul Film Festivali'ne geliyor

7.265 Gösterim
21 Mart 2023 12:28
Berlin Film Festivali'nin en iyileri İstanbul Film Festivali'ne geliyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 7-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 42. İstanbul Film Festivali'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Berlin Film Festivali'nin en iyileri festival seçkisinde yer alacak. 


42. İstanbul Film Festivali için geri sayım başlamışken, 73. Berlin Film Festivali'nin Altın Ayı kazanan filminden Büyük Jüri Ödülü'nün sahibine kadar birçok yeni filmin, festivalin farklı bölümlerinde yer alacağı bildirildi. 

 

Prömiyerini Berlin Film Festivali'nde yapan Nicolas Philibert'in Altın Ayı ödüllü filmi Küçük Evren (Sur L'Adamant), Christian Petzold'un Jüri Büyük Ödülü'ne uzanan filmi Kızıl Gökyüzü (Afire) İstanbul Film Festivali'nin seçkisinde yer alacak. Berlin Film Festivali'nin uluslararası yarışması jüri başkanlığını üstlenen João Canijo'nun Gümüş Ayı Jüri Ödülü'nü kazanan Kötü Yaşamak (Mal Viver) filmi, Gümüş Ayı En İyi Senaryo Ödülü sahibi Angela Schanelec'in yönetmenliğini yaptığı Müzik (Music), Alman Sineması'na Bakış kategorisinin en iyi filmi Steffi Niederzoll imzalı Tahran'da Yedi Kış (Sieben Winter in Teheran) ve En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen Philippe Garrel'in Pulluk (Le grand chariot) filmi Türkiye'de, İstanbul Film Festivali kapsamında prömiyerlerini gerçekleştirecekler. 

 


Sekiz yaşındaki başrol oyuncusuna En İyi Başrol Oyuncusu ödülünü kazandıran Estibaliz Urresola Solaguren imzalı 20.000 Arı Türü (20.000 especies de abejas), Nespresso Genç Jüri’si tarafından değerlendirilecek Nespresso’nun sponsoru olduğu Genç Ustalar bölümünde yarışırken, İstanbul Film Festivali’nin yeni bölümü Heyula, Berlin’de Karşılaşmalar kategorisinin en iyisi seçilen Burada’ya ev sahipliği yapacak.

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.