Bergen'in yapımcısından yeni biyografik film: Emine Adalet Pee / Kara Kâküllü Kız

9.114 Gösterim
1 Nisan 2022 17:17
Bergen'in yapımcısından yeni biyografik film: Emine Adalet Pee / Kara Kâküllü Kız

Bu yıla şimdiden damga vuran Bergen'in yapımcısı Orchestra Content, yeni bir biyografik filmin hazırlıklarına başladı. Şaziye Karlıklı'nın aynı adlı biyografik romanından uyarlanacak olan Emine Adalet Pee / Kara Kâküllü Kız, Anadolu turnelerinden Hitler Almanya'sında casusluğa varan bir hayat hikâyesine sahip Emine Adalet Pee'nin hikâyesini konu edinecek.


Dört haftada 5 milyonu aşkın seyirci tarafından izlenen Bergen'in yapımcısı Orchestra Content, yeni biyografik filmi için hazırlıklara başladı. Instagram'dan yapılan duyuruya göre yeni proje Emine Adalet Pee / Kara Kâküllü Kız, sıra dışı hikâyesiyle tanınan dansçı Emine Adalet Pee'nin öyküsünü anlatacak.

 

Yaratıcı yapımcılığını Mine Şengöz’ün yaptığı, Şaziye Karlıklı’nın aynı adlı biyografik romanından uyarlanan projenin senaristliğini Zehra Çelenk yapıyor.

 

Türkiye'nin ilk oryantali olarak Atatürk karşısında performans sergilemiş olan ve evlendikten sonra gittiği Almanya'da sürdürdüğü mesleğinin yanı sıra ilişkileri vesilesiyle Hitler Almanyası ile ilgili istihbarat sağlayan bir casus olan Emine Adalet Pee'nin hikâyesini anlatacak filmin ön hazırlıklarına başlandı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.