Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor

1.721 Gösterim
18 Ağustos 2021 15:10
Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor

İlki 2018 yılında düzenlenen Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin dördüncüsü 2-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin açılışı, Leos Carax'ın başrollerinde Adam Driver ve Marion Cotillard’ın yer aldığı Annette filmiyle gerçekleşecek.


Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da 2 Eylül akşamı düzenlenecek açılış töreninin ardından başrollerinde Adam Driver ve Marion Cotillard’ın yer aldığı Leos Carax’ın dünya prömiyerini Temmuz ayında Cannes Film Festivali’nde yapan filmi Annette gösterilecek. Festival programında ayrıca Türkiye’den yeni filmler ve dünyanın önde gelen festivallerinden ödüllerle dönmüş yapımların yanı sıra, son dönemde sonuçlarına katlandığımız iklim krizini ele alacak özel bir bölüm, öğrencilere yönelik atölyeler ve paneller bulunuyor. Film gösterimlerinin ardından izleyicilerle film ekiplerini bir araya getiren sohbetlerin yanı sıra her yıl olduğu gibi çocuklar için film gösterimleri Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları işbirliğiyle yapılacak. Festivalde izlenebilecek filmler önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Kariyo & Ababay Vakfı (KAV) bu yıl da sinema alanında yaratıcılığı, öncü ve örnek olmayı, ilham vericiliği, üretkenliği ve ulusal ve uluslararası sanatsal başarıyı onurlandırmak amacıyla festival kapsamında KAV Yılın Yönetmeni Ödülü’nü verecek. Bu yıl Selim Eyüboğlu, Esin Küçüktepepınar, Onur Saylak, Müge Turan ve Ümit Ünal’dan oluşan Danışma Kurulu tarafından belirlenen adaylar arasından KAV’ın seçeceği bir yönetmene 100.000 TL değerindeki ödül çeki ve ödül heykelciği 3 Eylül akşamı takdim edilecek. KAV Yılın Yönetmeni Ödülü’nün daha önceki sahipleri Nuri Bilge Ceylan, Emin Alper ve Ümit Ünal oldu.

Festival biletleri 28 Ağustos’tan itibaren Biletix üzerinden hizmet bedelsiz olarak satın alınabilir. Festivalde tam biletler 30 TL, öğrenci ve 65 yaş üstü için biletler 20 TL olacak.

 

Gösterimlere girebilmek için tam aşılı olmak veya Covid-19 geçirdikten sonraki 180 gün içinde bulunmak gerekiyor. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.