Barry Keoghan, yeni filminde Billy the Kid'e hayat verecek

3.489 Gösterim
16 Şubat 2023 16:57
Barry Keoghan, yeni filminde Billy the Kid'e hayat verecek

The Banshees of Inisherin filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar'a aday gösterilen Barry Keoghan, rüya rolü olarak nitelendirdiği ünlü kanun kaçağı Billy the Kid'e yeni filminde hayat verecek.


İlk büyük çıkışını 2017 yapımı Kutsal Geyiğin Ölümü (The Killing of a Sacred Deer) filmiyle yapan, son olarak yer aldığı The Banshees of Inisherin'deki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar'a aday gösterilen Barry Keoghan, rüya projesi olarak nitelendirdiği filme kavuşuyor.

 

Deadline'ın haberine göre, Keoghan'ın daha önce rüya rolü olarak gösterdiği ünlü kanun kaçağı Billy the Kid'i merkezine alacak filmin hazırlıklarına başlandı. Barry Keoghan'ın 19. yüzyılın en ünlü suçlularından biri olan Billy the Kid'e hayat vereceği filmin yönetmen koltuğunda, Keoghan ile Amerikan Soygunu (American Animals) filminde birlikte çalışan Bart Layton oturacak. Ünlü karakterin sinemada birçok temsilini gördüğümüz hatırlatan Keoghan, gözü kara ve ölümcül olmasıyla nam salmış karakterin hikâyesini, insani bir perspektiften ele alacaklarını belirtti.

 

19. yüzyılın ortalarında doğan Billy the Kid, gerçek adıyla Henry Mccarty, 15 yaşında annesini kaybedip üvey babası tarafından terk edildikten sonra kendisini bir anda suç dünyası içerisinde bulmuş, 21 yaşında öldürülene kadar 21 kişiyi katlettiğine dair şehir efsanelerinin odağında yer almıştı. Ünlü kanun kaçağının hikâyesi birçok kez sinemada kendine yer bulurken, son olarak geçen sene Epix kanalında bir diziye uarlanmıştı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.