Barry Jenkins'in yönettiği The Underground Railroad dizisinden teaser yayınlandı

1.704 Gösterim
26 Ocak 2021 15:25
Barry Jenkins'in yönettiği The Underground Railroad dizisinden teaser yayınlandı

Colson Whitehead'in 2016 yılının en iyi kitapları arasında gösterilen romanı Yeraltı Demiryolu (The Underground Railroad)'ndan uyarlanan ve Moonlight ile Oscar'a uzanmış olan Barry Jenkins'in yönettiği diziden teaser yayınlandı.


19. yüzyılın ilk yarısında, kölelikten kurtulup özgürlüklerine kavuşmak isteyen Afrikalı-Amerikalı bireylerin, güney eyaletlerinden köleliğin kaldırıldığı eyaletlerine ya da Kanada'ya olan özgürlük yolculuklarından kullanılan rota ve güvenli ev ağlarına Yeraltı Demiryolu deniyordu. Yakın dönem Amerikan edebiyatının en önemli temsilcilerinden Colson Whitehead'in Pulitzer ödülüne layık görülen romanı da, bu güzergahın isminde yer alan demiryolunu metaforik bir anlamın ötesine taşıyarak gerçek bir demiryolu olarak tasvir eden alternatif bir tarihi anlatı içerisinde, hürriyet mücadelesini veren genç Cora'nın hikâyesini anlatıyordu.

 

Yönettiği Moonlight ile En İyi Film Oscar ödülüne uzanan ve sonrasında James Baldwin imzalı If Beale Street Could Talk'u sinemaya uyarlayan Barry Jenkins, bu kez şimdiden bir modern klasik olarak anılan Whitehead'in Yeraltı Demiryolu (The Underground Railroad)'nu bir dizi olarak uyarlıyor. Thuso Mbedu'nun başrolünde yer aldığı dizi, bu yıl içerisinde Amazon Prime Video'da yayınlanacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.