Avatar: The Way of Water, tüm zamanların en çok hasılata ulaşan filmleri listesinde 6. sıraya yükseldi

12.015 Gösterim
19 Ocak 2023 13:18
Avatar: The Way of Water, tüm zamanların en çok hasılata ulaşan filmleri listesinde 6. sıraya yükseldi

James Cameron imzalı Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), dünya genelinde 1,928 milyar dolar hasılata ulaşarak 1,921 milyon dolar hasılatlı Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home)'u geçerek tüm zamanların en çok hasılata ulaşan filmleri listesinde 6. sıraya yükseldi.


Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) rüzgarı gişede esmeye devam ediyor. Dün itibarıyla globalde 1,928 milyar hasılata erişen film, 1,921 milyar dolarla pandemi dönemin şu ana kadar en çok hasılata ulaşmış filmi olan Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home)'u geride bıraktı ve tüm zamanların en çok hasılata ulaşan filmleri listesinde 6. sıraya yükseldi. Şimdi, filmin önünde kritik bir barem bulunuyor: 2 milyar dolar hasılat.

 

Önümüzdeki günlerde 2 milyar dolar baremini aşması beklenen Avatar 2, gerçekleştiği takdirde bu baremi aşmayı başaran 6. film olacak. James Cameron da, üç filmi birden 2 milyar baremini geçmiş olan ilk sinemacı olacak.

 

Dünya genelinde gösterimleri devam eden Avatar 2'den sonra gelecek üçüncü filmin tamamının, dördüncü filmin ise bir kısmının çekimleri tamamlandı. Beşinci filmin de senaryosunun hazır olduğu belirtiliyor. Avatar 3'ün, 20 Aralık 2024 tarihinde; Avatar 4'ün, 18 Aralık 2026 tarihinde; Avatar 5'in ise 22 Aralık 2028 tarihinde gösterime girmesi planlanıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.