Avatar: The Way of Water, en çok izlenen 10. yabancı film oldu

6.120 Gösterim
9 Ocak 2023 12:40
Avatar: The Way of Water, en çok izlenen 10. yabancı film oldu

Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), Türkiye'de vizyondaki 4. hafta sonu itibarıyla yaklaşık 1 milyon 792 bin seyirciye ulaştı ve Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'ni (The Lord Of The Rings: The Fellowship of the Ring) geçerek tüm zamanların en çok izlenen yabancı filmleri listesinin 10. sırasına yerleşti.


Gişe rekortmeni Avatar'ın 13 yıl sonra gelen devam filmi Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), tıpkı selefi gibi yoğun gişe performansını haftalara yaymaya devam ediyor. Ülkemizde açılışını 490 bin 89 seyirciyle gerçekleştiren film, vizyondaki 4. hafta sonuyla birlikte toplamda yaklaşık 1 milyon 792 bin seyirciye ulaştı ve 1 milyon 759 bin 705 seyircili Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'ni (The Lord Of The Rings: The Fellowship of the Ring) geride bırakarak tüm zamanların en çok izlenen yabancı filmleri listesinde 10. sıraya tırmandı.

 

Avatar 2'nin vizyondaki ilk 24 günlük performansını göz önüne aldığımızda, filmin 2 milyon seyirci baremini aşarak tüm zamanların en çok izlenen yabancı filmleri listesinde en azından 7. sıraya kadar yükseleceğini kolaylıkla söyleyebiliriz. Filmin, 2 milyon 480 bin 284 seyirciyle listenin 6. sırasında yer alan Avengers: Endgame'i geçip geçemeyeceğini ise önümüzdeki haftalar gösterecek.

 

Tüm zamanların en çok izlenen yabancı filmleri listesine göz attığımızda, bir başka detay da dikkat çekiyor. Sinemayı oldukça negatif etkileyen pandemi döneminde vizyona giren üç yabancı film (Spider-Man: No Way Home, Doctor Strange in the Multiverse of Madness ve Avatar: The Way of Water), listenin ilk 15 sırasında yer almayı başardı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.