Atlas Sineması, 2021'in ilk aylarında yeniden açılmaya hazırlanıyor

2.509 Gösterim
25 Aralık 2020 13:45
Atlas Sineması, 2021'in ilk aylarında yeniden açılmaya hazırlanıyor

Bir süredir kapalı olan Atlas Sineması, restore edilmiş hâli ve yeni sinema müzesiyle birlikte 2021'in ilk aylarında sinemaseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.


Yaklaşık bir yıldır kapalı olan, 2020'nin başlarında Rexx Sineması ile benzer bir sonu olabileceği konuşulan Atlas Sineması'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyona alındığı açıklanmıştı. Sinemanın restorasyonunun yanı sıra Türkiye sinemasından filmlere ait dökümanlar, araç - gereç, kostümler, balmumu heykeller gibi ögelerin yer aldığı İstanbul Sinema Müzesi, restorasyon çalışmalarıyla birlikte Atlas Sineması'na eklendi.

 

Hürriyet'te yayınlanan Ömer Erbil imzalı yazıya göre, ilk etapta Eylül 2020'de açılması beklenen fakat pandemi sebebiyle birtakım gecikmelerin yaşandığı Atlas Sineması, 2021'in ilk aylarında kapılarını tekrardan açacak. Müze kapsamında etkileşimli dijital birimler, süreli sergi alanı, genç sinemacıların faydalanabilecekleri Türk sinemasının dijital arşivi ve uluslararası veri tabanlarına erişiminin sağlanacağı ortak çalışma alanı ve kütüphane olacağı da belirtiliyor.

Kaynak: Filmloverss

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.