Aralık ayında vizyona girecek yerli filmler

5.402 Gösterim
30 Kasım 2016 10:30
Aralık ayında vizyona girecek yerli filmler

Aralık ayı vizyon takvimi, yerli filmlerin niceliği hususunda önceki aylardan ayrılıyor. Yılın son ayına girmek üzereyken, Aralık vizyon takviminde şu an için planlanmış 18 yerli film bulunuyor. Gelin, bu yapımlara bir göz atalım.


2 Aralık 2016

Oyuncu Ufuk Bayraktar'ın ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi olan, Antalya'da Altın Portakal Seyirci Ödülü'nü kazanmış Kümes, 1950'lerde küçük bir köyde yaşayan bir ailenin hayatını anlatıyor. Film yaz aylarındaki sınırlı gösteriminden sonra ikinci kez vizyona girmiş olacak.

Kıvanç Sezer'in yazıp yönettiği, birçok uluslararası festivalde gösterilen Babamın Kanatları, kanser hastası olduğunu öğrenen İbrahim ile yeğeni Yusuf'un hikâyeleri üzerinden önlenebilir işçi ölümlerine çarpıcı bir bakış atıyor

Ümit Köreken'in yönetmenliğini üstlendiği, bu yıl kazandığı Altın Portakal ile dikkat çeken Mavi Bisiklet, 13 yaşındaki Ali'nin hikâyesini anlatıyor. Film, Antalya'da Altın Portakal'ın yanı sıra yönetmen ve senaryo ödüllerine de uzanmıştı.

Tiyatrocu ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez'in Özge Aras ile birlikte senaryosuna imza attığı, yönetmen koltuğunda oturduğu ve başrolünde yer aldığı Sevdam Gözlerinde KaldıMuhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünü bir aşk hikâyesi ile ele alıyor.

Patron Mutlu Son İstiyor ve Kocan Kadar Konuş filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Kıvanç Baruönü'nün yönetmen koltuğunda oturduğu, Gupse Özay'ın senaryosuna imza atıp başrolünde yer aldığı Görümce, gelin ile görümce arasındaki çekişmeyi mizahi yönden ele alıyor.

9 Aralık 2016

Çiğdem Sezgin'in yazıp yönettiği, başrollerinde Şenay Gürler, İnanç Konukçu ve Hakan Karahan 'ın yer aldığı Kasap Havası, taksici Ahmet ile kendisinden yaşça büyük olan Leyla'nın ilişkisini ele alıyor.

Toygan Avanoğlu ve Öznur Serçeler'in başrolünde yer aldığı, Serdar Işık'ın yönettiği Hayati Tehlike, bir fırında çalışırken bir anda kendini mafyanın içerisinde bulan Hayati'nin hikâyesini anlatıyor.

Zeynep Yalgın'ın yazdığı, Ayhan Özen'in yönetmenlik koltuğunda oturduğu Hasret Bitti, Almanya'dan yurda dönüş yapan Bitti ailesinin yaşadıklarını anlatıyor.

Başrollerinde Tolga Çevik, Cengiz Bozkurt ve Melis Birkan'ın yer aldığı, Tolga Örnek'in yönetmen koltuğunda oturduğu Sen Benim HerŞeyimsin, kendini kucağında bir bebekle bulan, bekar bir adamın hayatını anlatıyor.

16 Aralık 2016

Kore Savaşı'nın ele alınacağı filmde, Aydemir Akbaş başrolde yer alırken yönetmen koltuğunda Barış Erdoğan oturuyor.

Kemal Özdemir'in senaryosunu kaleme alıp yönetmenliğini üstlendiği Zuzula, sakin bir kasabaya yerleşen yazarın başından geçenleri anlatan, son dönem yerli korku filmlerinden biri.

Kenan Öztürk'ün yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Yavuz Seçkin, Serkan Şengül, Seda Güven gibi isimlerin yer aldığı Oldu mu Şimdi?, talihsizliklerin hep kendisini bulduğu Yaşar'ın hikâyesini anlatıyor.

Usta yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun yönettiği, başrollerinde Ecem Uzun ve Funda Eryiğit'in yer aldığı Tereddüt, hayatları kesişen iki kadının hikâyesini ele alıyor.

Çektiği Sağ Salim ve Sağ Salim 2: Sil Baştan ile çıkış yapan Ersoy Güler'in yeni filmi Sen Sağ Ben Selamet, müebbet yiyen Sansar ve tahliyesine 2 gün kalan Selamet'in aynı nakil aracına binmesiyle başlayan macerayı ele alacak.

23 Aralık 2016

Murat Boz, İrem Sak ve Yasemin Allen'ın başrollerinde yer aldığı Dönerse Senindir, hayatının aşkını geri kazanmaya çalışan Mehmet'in hikâyesini anlatıyor.

Eda Fatma Gürbüz'ün yönettiği Değiştir Bakalım, bir kasabada kadın ve erkek rollerinin değişiminden bir komedi yakalamaya çalışıyor.

30 Aralık 2016

Bilal Babaoğlu'nun yazıp yönettiği, Emirhan Kartal'ın başrolünde yer aldığı Aşık, Aşık Veysel'in dram dolu hikâyesini ele alıyor.

Nasıl Yani, dedelerine Da Vinci'den miras kalan Mona Lisa tablosunu satıp, zengin olma hayalleri kuran üç kardeşin hikâyesini anlatıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.