Aralık ayında vizyona girecek, kaçırılmaması gereken 11 film

5.849 Gösterim
30 Kasım 2016 19:15
Aralık ayında vizyona girecek, kaçırılmaması gereken 11 film

Sinema sezonunun açılmasıyla Kasım ayında seyirci sayısında olağan bir artış bekleniyordu. Fakat bu artış tahminlerin de ötesinde oldu. Durumun böyle gelişmesinde aslan payı ise yılın en çok izlenen filmi olma yolunda ilerleyen Dağ 2 oldu. Aralık ayı ise, tıpkı Kasım ayı programı gibi seyircinin ilgisini çekecek onlarca filme ev sahipliği yapacak. Bu yapımlar arasından öne çıkan filmleri sizler için derledim.


Kanser hastası olduğunu öğrenen İbrahim ile yeğeni Yusuf'un hikâyeleri üzerinden önlenebilir işçi ölümleri ve iş cinayetlerini odağına alan Babamın Kanatları, ele aldığı önemli mevzuya bilinçli yaklaşımıyla dikkat çeken bir yapım. Birçok festivalden ödüllerle dönen filmin, özellikle Menderes Samancılar'ın performansından güç aldığını belirtelim.

Max (Brad Pitt) ve Marianne (Marion Cotillard), Casablanca'da gerçekleştirdikleri ölümcül bir görev sonrası evlenen iki ajandır. Max'in, eşinin bir Nazi ajanı olabileceğinden şüphelenip Marianne'i araştırmaya başlamasıyla evliliklerinin gidişatı da değişecektir.

 

Robert Zemeckis'in yönettiği Müttefik (Allied), sırtını Brad Pitt ve Marion Cotillard'a dayanan, iddialı bir gişe filmi olarak dikkat çekiyor.

 Tek Başına Bir Adam (A Single Man) ile kendisiyle alakalı tüm şüpheleri gideren Tom Ford, yeni filmi Gece Hayvanları'nda gizemli bir hikâyeyi ele alıyor. Venedik'ten Jüri Büyük Ödülü ile dönen film, oyuncu kadrosunda bulunan Amy Adams, Jake Gyllenhaal ve Michael Shannon gibi isimlerle de dikkat çekiyor.

Tolga Örnek'in yazıp yönettiği Sen Benim HerŞeyimsin, hayatta her daim korkularından kaçan Sedat'ın, sürpriz bir şekilde baba olduğunu öğrenmesiyle değişen yaşamına ve kızıyla ilişkisine odaklanıyor. Tolga Çevik'in kızı Tuna Çevik ile başrolü paylaştığı yapımda, ikiliye Melis Birkan ve Cengiz Bozkurt eşlik ediyor.

Güç Uyanıyor sonrası genişletilmiş Star Wars evreninde farklı bir hikâye anlatacak olan Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi, Star Wars: A New Hope öncesine giderek imparatorluğun en büyük silahı Ölüm Yıldızı'nın planlarını çalmak için yola çıkan bir grup cesur isyancıya odaklanacak.

Yeşim Ustaoğlu'nun yeni filmi Tereddüt, birbirinden çok farklı hayatlar yaşayan iki kadının yollarının kesişmesiyle gerçekleşenleri anlatıyor. Toronto'da prömiyerini gerçekleştiren film, Antalya'dan da ödülle dönmüştü.

Murat Boz, İrem Sak ve Yasemin Allen gibi popüler isimlerden oluşan kadrosuyla dikkat çeken Dönerse Senindir, aşkını geri kazanmaya çalışan Mehmet'in hikâyesini ele alacak. Filmden henüz kayda değer bir materyal göremesek de, kağıt üstünde romatik komedi izleycisinin ilgisini çekebilecek bir yapım Dönerse Senindir.

Milyonlarca takipçisi olan video oyun Assassin's Creed'in aynı isimli sinema uyarlaması, video oyun uyarlamalarının talihini değiştirme iddiasıyla vizyona giriyor. Geçen sene Macbeth'te birlikte çalışan yönetmen Justin Kurzel ve oyuncular Michael Fassbender ile Marion Cotillard'ı yeniden bir araya getiren yapımı, özellikle video oyunun hayranları kaçırmayacaktır.

Will Smith, Kate Winslet, Edward Norton, Helen Mirren, Keira Knightley, Naomie Harris ve Michael Pena gibi ünlü isimlerden oluşan dev kadrosuyla dikkat çeken Gizli Güzellik, "kendini iyi hisset" normlarına uygun hikâyesiyle tam bir Noel seyirliği vadediyor.

Whiplash ile önemli bir çıkış yakalayan Damien Chazelle'in yazıp yönettiği, başrollerinde Ryan Gosling ve Emma Stone'un yer aldığı Aşıklar Şehri (La La Land), hayaller şehri Los Angeles'ta tanışan bir çiftin müzikle iç içe hikâyesini anlatıyor. Filmin Oscar adaylıklarının kesin olduğunu şimdiden söyleyebiliriz.

Usta yönetmen Ken Loach'un yeni filmi Ben, Daniel Blake (I, Daniel Blake), Daniel'ın hikâyesiyle işçi sınıfının mevcut düzen karşısındaki durumunu yeniden gözler önüne seriyor. Loach, bu filmiyle geçtiğimiz Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'ye uzanmıştı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.