Aralık ayı vizyon takviminden 8 yabancı film önerisi

4.780 Gösterim
5 Aralık 2019 15:45
Aralık ayı vizyon takviminden 8 yabancı film önerisi

Yılın son ayında vizyona girecek yabancı filmler arasından öne çıkan yapımları derledik.


06 Aralık 2019

Céline Sciamma'nın 2019'un en iyi yapımları arasında gösterilen filmi Portrait Of A Lady On Fire, gönlünün olmadığı bir evliliğe sürüklenen Héloïse ile gizli bir şekilde onun portresini çizmek zorunda olan Marianne'nin giderek derinleşen ilişkilerini odağına alıyor.

13 Aralık 2019

Jessica Hausner'in yönettiği Little Joe, laboratuvar şartlarında genetik çalışmalarla elde edilen ve antidepresan etkisiyle insanlara mutluluk veren kırmızı Little Joe bitkisinin etkileri üzerinden sınırsız genetik ve bilimsel gelişmeleri sorgulamaya açıyor.

20 Aralık 2019

The Force Awakens'ta imzası bulunan J.J. Abrams'ın yönetmen koltuğuna geri döndüğü ve Skywalker külliyatının finalini yapacak olan Star Wars: The Rise of Skywalker, The Resistance'ın özgürlük adına verdiği son büyük savaşı ve Star Wars evreninin sevilen karakterlerinin bu uğurda tekrar bir araya gelmelerini konu ediniyor.

Nicole Kidman, Charlize Theron ve Margot Robbie gibi isimlerin başrolünde yer aldığı biyografik film Bombshell, başta Gretchen Carlson ve Megyn Kelly gibi televizyon emekçileri olmak üzere birçok kadının, medya patronu Roger Ailes'ın iş yerinde yarattığı istismar ve taciz düzenini ifşa etmeye çalışmalarını konu ediniyor.

Tony Manero, No, Jackie, Neruda gibi yapımlara imza atan Pablo Larraín’in yönettiği Ema, eşiyle birlikte evlat edindikleri genç oğullarının neden olduğu bir olay sonrası evliliği dağılmaya yüz tutan Ema'nın hikâyesini anlatıyor.

27 Aralık 2019

1974 yapımlı aynı isimli filmin yeniden çevrimi olan Black Christmas, okulların Noel tatiline girdiği dönemde bir parti vermek isteyen bir grup genç kadının, kendilerine dadanan siyah maskeli bir katile karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor.

Francis Ford Coppola’nın başyapıtı Apocalypse Now, yönetmenin kurguladığı Final Cut versiyonu ile, restore edilmiş olarak tekrar seyirci karşısına çıkıyor. 40. yılına özel olarak olarak gösterilecek film Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, Laurence Fishburn, Harrison Ford ve Dennis Hopper gibi muhteşem oyuncuları da bünyesinde barındırıyor.

Oh Boy filmiyle tanınan Jan Ole Gerster'in yönettiği Lara, 60. yaş gününde piyanist oğlunun konserine gitmeye karar veren Lara'nın, bu süreçte oğluyla olan ilişkisini ve kendi geçmişini sorgulamaya başlamasını konu ediniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.