Aralık ayı vizyon takviminden 8 yabancı film önerisi

4.128 Gösterim
30 Kasım 2018 16:45
Aralık ayı vizyon takviminden 8 yabancı film önerisi

Yılın son dönemecine girdiğimizde, seyirci tarafından merakla beklenen yabancı filmler birer birer gösterime girmeye devam ediyor. Aralık ayında da bu filmler arasından sekiz yapımı öneri mahiyetinde seçtim.


07 Aralık 2018

Yüzüklerin Efendisi serisinde imzası bulunan Peter Jackson'ın senaryo ekibinde yer alıp yapımcılığını üstlendiği Mortal Engines'ta, medeniyetin yok oluşunun akabinde insanlığın bu kıyamet sonrası şartlara "hareket hâlindeki şehirler" ile uyum sağlamasını ve büyük şehirleirin küçük şehirleri yuttuğu bu düzende hayatta kalmaya çalışan Hester'ın hikâyesini anlatıyor. Mortal Engines, özellikle filmin uyarlandığı roman serisine hakim seyircinin ilgisini cezbedebilir.

14 Aralık 2018

Alfonso Cuarón'un kendi hayatından birçok detaya yer verdiği ve şimdiden ödül sezonuna damga vuran yapımlardan biri olan filmi Roma, 70'lerin başında Meksiko City'nin Roma adlı bir muhitinde, ev hizmetlisi olarak çalışan Cleo'nun çevresinde gelişenleri anlatıyor. Bir Netflix yapımı olan Roma, platformla eş zamanlı olarak bir grup sinemada da seyirciyle buluşacak. Filmin Oscar töreninde adından söz ettirmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirtelim.

Christopher Miller ve Phil Lord'un yapımcıları arasında bulunduğu, Lord'un senaryo ekibinde de yer aldığı Spider-Man: Into the Spider-Verse, açılan bir kapı sonucu çoklu evrende farklı bir boyuttan gelen Peter Parker ve diğer birçok "alternatif" Spider-Man ile birlik olup bilinen tüm gerçekliklere tehdit olan şeye engel olmaya çalışan Miles Morales'i odağına alıyor. Merakla beklenen film, şimdiden yılın en iyi animasyonlarından biri olarak gösteriliyor.

2018 Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen Sergey Loznitsa'nın yönetmen koltuğunda oturduğu Donbass, Doğu Ukrayna toplumunun manipülasyon ve propagandanın etkileriyle bozuluşunu konu ediniyor.

21 Aralık 2018

Pawel Pawlikowski'nin bu yıl Cannes'dan En İyi Yönetmen ödülüyle döndüğü filmi Cold War, 1950'lerin kıta Avrupası'ndaki tekinsiz Soğuk Savaş atmosferinde, çok farklı geçmişlere ve kişiliklere sahip olsalar da tutkulu bir aşk yaşayan bir çiftin hikâyesini anlatıyor. Pawlikowski'nin Ida'dan sonra Cold War'la da Yabancı Dilde En İyi Film Oscar kategorisinde boy göstermesi bekleniyor.

28 Aralık 2018

Daha çok korku filmleriyle tanıdığımız James Wan’ın yönettiği, Jason Momoa’nın sualtının prensine yeniden hayat verdiği Aquaman, gelen tehditler karşısında yurdu Atlantis'i savunmak için Aquaman’in girdiği amansız mücadeleyi konu ediniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Nicole Kidman, Patrick Wilson, Willem Dafoe ve Amber Heard gibi isimler de yer alıyor.

Emily Blunt’ın başrolünde yer aldığı Mary Poppins Returns, artık birer yetişkin Michael ve Jane’in hayatlarına yeniden giren Mary Poppins’in yeni maceralarını anlatıyor. Merakla beklenen filmin oyuncu kadrosunda Blunt’ın yanı sıra Meryl Streep, Colin Firth, Emily Mortimer, Julie Walters, Ben Whishaw gibi isimler yer alıyor.

Felicity Jones’a Armie Hammer’ın eşlik ettiği biyografik film On the Basis of Sex, ABD Yüce Mahkemesi yargıcı ve insan hakları savunucusu Ruth Bader Ginsburg'ün eşit haklar ve yargıç olmak için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Mimi Leder oturuyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.