Apple, Sundance'in önce çıkan filmlerinden CODA'nın haklarını $25 milyona satın aldı

2.103 Gösterim
1 Şubat 2021 14:15
Apple, Sundance'in önce çıkan filmlerinden CODA'nın haklarını $25 milyona satın aldı

Apple, gerçekleşmekte olan Sundance Film Festivali'nin öne çıkan yapımlarından CODA'nın haklarını $25 milyonla Sundance rekorunu kırarak satın aldı. Rekorun önceki sahibi, geçtiğimiz sene $22,5 milyona satılan Palm Springs filmiydi.


29 Ocak'ta startı verilen ve Covid-19 protokol ve önlemleriyle büyük oranda çevrimiçi gerçekleştirilen Sundance Film Festivali'nin öne çıkan yapımları şimdiden ilgi çekmeye başladı. Stüdyoların yanı sıra son beş yılda Netflix, Amazon gibi stream platformlarının da aktif bir şekilde yer alarak film satın aldığı Sundance'in bu yılki seçkisinde göze çarpan yapımlardan biri olan ve hem eleştirmenlerden hem de seyircilerden olumlu reaksiyon alan CODA, Apple ve Amazon gibi iki büyük firmayı karşı karşıya getirdi.

 

Deadline'ın özel haberine göre, Apple ve Amazon, CODA'nın haklarını satın almak için teklif yarışına girerken, mutlu sona ulaşan $25 milyonluk teklifiyle Apple oldu. Bu ayrıca, Sundance tarihinin en büyük satın alması olarak kayıtlara geçti. Bu alanda daha önce zirvedeki yapım, geçen sene hakları Hulu/NEON ortaklığı tarafından alınan Palm Springs filmiydi.

 

Daha önce Tallulah filmini yöneten Sian Heder'in yazıp yönettiği CODA, bütün fertleri işitme engelli olan bir ailede duyma yetisini kullanabilen tek birey olan Ruby'nin, müzik tutkusunun peşinden gitme arzusuyla ailesinin dış dünyayla olan bağı olma rolü arasında sıkışıp kalmasını konu ediniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.