Amerikan Film Enstitüsü'ne göre 2022'nin en iyi film ve dizileri

4.061 Gösterim
12 Aralık 2022 13:06
Amerikan Film Enstitüsü'ne göre 2022'nin en iyi film ve dizileri

Oscar aday listesiyle benzerlik gösteren Amerikan Film Enstitüsü, 2022 yılının en iyi film ve dizilerini seçtiği listeyi açıkladı.


Amerikan Film Enstitüsü (AFI) belirlediği yönetmenler, yazarlar, yapımcılar, oyuncular, görüntü yönetmenleri ve film tarihçileri gibi 1000'den fazla kişiyle kurduğu komite sonucu, her yıl ödül sezonu kapsamında o yılın en iyilerinin belirlendiği listeyi açıklıyor. Dizi ve filmleri içeren bu listenin 2022 yılı edisyonu da yayınlandı.

 

Oscar aday listesinde de yer alması beklenen Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), Fabelmanlar (The Fabelmans), Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once), Top Gun: Maverick ve TÁR gibi yılın öne çıkan filmleri en iyi film listesinde yer alırken, uluslararası yapımcılar tarafından üstlenildiği için ABD yapımı olarak değerlendirilemeyen The Banshees of Inisherin Özel Ödül almaya layık görüldü. Ancak listede Babil (Babylon), Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever), Balina (The Whale) ve Till gibi filmlerin yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

 

Dizi tarafında ise ilgiyle takip edilen House of the Dragon, Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (The Lord of the Rings: The Rings of Power) gibi dizilerin listede yer almaması göze çarptı. Ayrıca bir diğer detay ise bu yıl Netflix, Amazon ve Apple TV+ gibi platformların filmlerinin listede yer almaması oldu. Amerikan Film Enstitüsü 2022 listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

AFI - 2022'nin En İyi Filmleri

-Avatar: The Way Of Water

-Elvis

-Everything Everywhere All At Once

-The Fabelmans

-Nope

-She Said

-TAR

-Top Gun: Maverick

-The Woman King

-Women Talking

 

AFI 2022'nin En İyi Dizileri

-Abbott Elementary

-The Bear

-Better Call Saul

-Hacks

-Mo

-Pachinko

-Reservation Dogs

-Severance

-Somebody Somewhere

-The White Lotus

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.