Amazon'un merakla beklenen The Lord of the Rings dizisi, Eylül 2022'de yayınlanmaya başlayacak

2.896 Gösterim
3 Ağustos 2021 12:19
Amazon'un merakla beklenen The Lord of the Rings dizisi, Eylül 2022'de yayınlanmaya başlayacak

Amazon'un uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğü The Lord of the Rings dizisinin yayın tarihi belli oldu. İlk bölümü 2 Eylül 2022 tarihinde yayınlanacak olan diziden ilk görüntü de paylaşıldı.


2017 yılında çıkan bir haberle Amazon'un bir The Lord of the Rings dizisi hazırlığında olduğunu öğrenmiştik. Amazon'un haklarını $1 milyara satın aldığı belirtilen dizinin, uzun prodüksiyon sürecinden sonra nihayet yayın tarihi belli oldu. Amazon, diziden ilk görüntüyle birlikte ilk bölümün 2 Eylül 2022 tarihinde yayınlanacağını açıkladı.

 

Amazon Prime Video'da yayınlanacak olan The Lord of the Rings, her ne kadar J.R.R. Tolkien'in ünlü eseriyle aynı ismi taşısa da, kitaplarda geçen dönemden binlerce yıl öncesinde gerçekleşen olayları merkezine alacak. Yeni karakterlerin yanı sıra Orta Dünya'nın tanıdık karakterlerinin de yer alacağı dizinin yaratıcılığını John D. Payne ve Patrick McKay üstleniyor. Yönetmenleri arasında J.A. Bayona, Charlotte Brändström ve Wayne Yip'in yer aldığı dizinin oyuncu kadrosunda ise Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman, Sara Zwangobani ve Peter Mullan gibi isimler bulunuyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.