Amazon, Mass Effect video oyun serisinin dizi uyarlamasını yapmak için haklarını satın alıyor

2.599 Gösterim
26 Kasım 2021 15:42
Amazon, Mass Effect video oyun serisinin dizi uyarlamasını yapmak için haklarını satın alıyor

Amazon, video oyun dünyasının en çok satan serilerinden Mass Effect'in yayıncısı Electronic Arts ile yapılan görüşmeler sonrası oyunun televizyon dizisi uyarlamasını yapmaya çok yakın olduklarını açıkladı.


Amazon, geliştiriciliğini BioWare'in yaptığı oyun dünyasının en çok satan serilerinden olan Mass Effect'in yayıncısı Electronic Arts ile yapılan görüşmeler sonrası oyunun televizyon dizisi uyarlamasını yapmaya çok yakın olduklarını açıkladı. Henüz kesin bir anlaşma yapılmasa da iki dev şirketin, serinin haklarının satışı konusunda anlaşmaya varmak üzere olduğu bildirildi. 

 

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı yüksek bütçeli The Wheel of Time ile büyük sükse yapan, gelecek yıl The Lord of the Rings dizisini yayınlamaya hazırlanan ve geçtiğimiz yıl Westworld’ün yaratıcıları Lisa Joy ile Jonathan Nolan'a Fallout oyun serisinin dizi uyarlamasını yaptıracağını duyuran Amazon, benzer çizgide ilerleyerek şimdi de Mass Effect'i televizyon ekranlarına taşımaya hazırlanıyor.

 

İlk olarak 2007 yılında piyasaya sürülen, Reaper olarak bilinen varlıklara karşı galaksiyi kurtarmaya çalışan Komutan Shepard adlı bir karakterin etrafında dönmekte olan, askeri bilim kurgu temasında üçüncü şahıs rol yapma video oyun serisi; 2010'da Mass Effect 2, 2012'de Mass Effect 3 ile devam etmiş ve 2017'de yeni karakterlerin yer aldığı Mass Effect: Andromeda piyasaya sürülmüştü.

 

Yeni oyununun geliştirilmesi sürmekte olan serinin plan aşamasındaki uyarlamasının, Komutan Shepard, Liara T'Soni ve Garrus Vakarian gibi karakterleri takip edip etmeyeceği ve oyunun hikâyesine ne derece sadık kalacağı henüz bilinmiyor.

Kaynak: Deadline

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.