Altın Portakal Ulusal Yarışma jürileri belli oldu

1.603 Gösterim
9 Eylül 2020 11:10
Altın Portakal Ulusal Yarışma jürileri belli oldu

3 Ekim'de başlayacak 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ulusal yarışma jürileri belli oldu.  Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na senarist, oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal başkanlık edecek.


Yazar, oyuncu ve senarist kimliğinden sonra Fındıktan Sonra belgeseli ve Nasipse Adayız uyarlamasıyla yönetmenliğe de adım atan Ercan Kesal'in başkanlığını yapacağı Ulusal Uzun Metraj Film jürisinde, senarist-gazeteci-yazar-oyuncu Gülse Birsel, senarist ve yönetmen Kıvanç Sezer, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Taner Birsel ile gazeteci-yazar-tiyatro eleştirmeni Zeynep Oral gibi isimler yer alıyor.

 

Bu yıl gelen 46 başvuru arasından seçilen 10 filmin yarışacağı Ulusal Belgesel Film Yarışması jürisi; pek çok başarılı belgesele imza atan yönetmen, yazar Bingöl Elmas, kısa film, belgesel ve video işleriyle uluslararası platformlarda ses getirmiş Köken Ergun ile ödüllü belgesellerin yönetmen ve yapımcısı, akademisyen Kurtuluş Özgen'den oluşuyor. Festivalin Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'na gelen 206 başvuru arasından seçici kurul tarafından belirlenen 12 filmi ise oyuncu Cemre Ebuzziya, İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin Film Küratörü ve sinema yazarı Müge Turan ile yönetmen Ömür Atay'dan oluşan jüri üyeleri değerlendirecek.

 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Çiğdem Vitrinel, Mustafa Kara ve Tunç Davut'tan oluşan Film Yönetmenleri Derneği jürisi FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödülü'nün, sinema yazarları Coşkun Çokyiğit, Gül Yaşartürk ve Murat Tırpan'dan oluşan jüri de Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Film Ödülü'nün bu yılki sahibini belirleyecekler. Ödüller 10 Ekim akşamı düzenlenecek Kapanış ve Ödül Töreni'nde sahiplerini bulacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.