Almanya'da Türk filmlerini dağıtan AF-Media, yerli filmlerin uluslararası pazarlarda dağıtımını hedefliyor

5.023 Gösterim
9 Mayıs 2018 15:20
Almanya'da Türk filmlerini dağıtan AF-Media, yerli filmlerin uluslararası pazarlarda dağıtımını hedefliyor

Almanya'da birçok yerli filmin dağıtımını üstlenen AF-Media, dizilerden sonra yerli filmlerin de yurtdışında giderek rağbet görmesi üzerine Türkiye yapımlarının uluslararası düzeyde dağıtımı için harekete geçiyor.


Son yıllarda yerli dizilerin Güney Amerika ve Arap ülkelerinde yakaladığı başarı aşikâr. Dizilerin bu popülerliğine paralel olarak yerli filmler de özellikle Türkiye kökenli insanların yaşadığı Almanya, Hollanda gibi ülkelerde daha fazla seyirci çekmeye başladı. Variety'nin özel haberine göre 2011 yılında kurulan ve Ayla, Can Feda, Ailecek Şaşkınız, Çocuklar Sana Emanet gibi birçok yerli filmin Almanya'da dağıtımını üstlenen AF-Media, Türk filmlerinin popülerleşmesinden güç alarak yerli filmlerin Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Güney Amerika gibi pazarlarında yer alması için harekete geçiyor.

 

Hâlihazırda Türk dizilerinin ve oyuncularının popüler olduğu ve geçen haftalarda 35 yıllık sinema yasağını kaldıran Suudi Arabistan'ın ve yerli dizilerin oldukça revaçta olduğu Güney Amerika ülkelerinin Türkiye yapımı filmler için önemli bir pazar olmaya gebe olduğundan bahseden AF-Media'nın sahibi Ali Fidan, geçen yıl gösterime giren Ayla'nın yakaladığı başarının Türk filmlerini daha geniş pazarlara sürme konusunda kendilerinde farkındalık yarattığından da bahsediyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.