Alfonso Cuarón'un yeni filmi Roma'dan fragman yayınlandı

3.070 Gösterim
17 Ağustos 2018 12:30
Alfonso Cuarón'un yeni filmi Roma'dan fragman yayınlandı

2013 yapımlı Gravity ile Akademi Ödülü'ne layık görülen usta yönetmen Alfonso Cuarón'un yeni filmi Roma'dan fragman yayınlandı.


Alfonso Cuarón'un yarı otobiyografik ve "en esaslı filmi" olarak nitelendirdiği Roma; 1970'lerin başında Mexico City'nin Roma adlı bir muhitinde, orta sınıf bir aile için, ev hizmetlisi olarak çalışan Cleo'yu odağına alırken insanın içerisinde yaşadığı zaman ve mekânın birey üzerinde yarattığı etkiyi büyük ölçüde gözler önüne seriyor. Toplumsal hiyerarşi ve sınıfsal önyargıların irdelendiği filmde, Cleo'nun yaşadığı topluluk içerisinde aşk ve dayanışma için mücadele etmesi önplana çıkıyor. Çocukluğunu beraber geçirdiği kadınlardan ilham alan usta yönetmen, siyah-beyaz olan yeni filmiyle, dünyasını şekillendiren maderşahiliğe ustalıklı bir övgü sunuyor.

 

Venedik Film Festivali'nde prömiyeri gerçekleşecek olan Roma, Toronto ve New York gibi film festivallerinin seçkisinde de yer alıyor. Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Nancy García García ve Fernando Grediaga gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı Roma, önümüzde sonbahar aylarında Netflix'te gösterime girecek. Filmden yayınlanan fragmana aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.